Přejít k navigační liště

Zdroják » Různé » Právě vyšlo: přehled květnových knih z domova i ze světa

Právě vyšlo: přehled květnových knih z domova i ze světa

Články Různé

Jaké knihy vyšly v květnu? Namátkou: Údržba kódu převzatých programů, Destilované UML, Planeta Google, Cracking Drupal nebo Using Google App Engine. Náš redakční výběr vás seznámí se zajímavými knihami u nás i ve světě.

Nálepky:

Máme za sebou další měsíc a je tu i náš další redakční výběr knih a s ním náš nekonečný seriál Právě vyšlo. Podívejme se napřed na knihy, které v květnu vyšly u nás.

Knihy v češtině

Computer Press vydal sadu knih od společnosti Adobe s podtitulem oficiální výukový kurz, konkrétně:

Dalšími jeho vydanými překlady je Údržba kódu převzatých programů a Kompletní průvodce síťového experta.

Příznivce Googlu pak potěší kniha Planeta Google s podtitulem O troufalém plánu jedné firmy organizovat všechno, co známe. Originál napsal Randall Stross a vyšel v roce 2008, kniha je proto relativně nová a obsahuje řadu zajímavých poznatků o společnosti Google, včetně relativně nedávných událostí, ať už se jedná o spuštění služby Knol nebo platformy Open Social a soupeření Googlu s Facebookem.

Grada vydala překlad dvou zajímavých knih Google AdWords a Destilované UML. Druhá z nich se pro svůj název již setkala s první kritikou.

Knihy v angličtině

A nyní rychle přejdeme na knihy v angličtině. Těch je jako obvykle víc než dost.

HTML, CSS a JavaScript

Nakladatelství Wrox vydalo poměrně obsáhlou knihu Beginning JavaScript and CSS Development with jQuery, která vás zasvětí do tajů tohoto populárního javascriptového frameworku. Další knihou je Pro Javascript RIA Techniques: Best Practices, Performance and Presentation, soustředící se na praktické aspekty tvorby RIA pomocí JavaScriptu. Pro začátečníky je pak určena kniha JavaScript in Easy Steps.

Další zajímavou knihu napsal Dan Cederholm, autor řady knih o webdesignu, pod názvem Web Standards Solutions: The Markup and Style Handbook.

Java

Vývojáře v Javě potěší několik knih zaměřených na toto prostředí a jeho frameworky.

Další jazyky

Na své si ale přijdou i příznivci dalších jazyků:

Google

Technologií Googlu se týkají tři knihy:

A další…

Uživatele Drupalu možná zaujme kniha Cracking Drupal: A Drop in the Bucket zabývající se bezpečností tohoto systému. Některé tvůrce RIA potěší Developing with Ext GWT: Enterprise RIA Development a pro vývojáře ve Flashi tu je Sams Teach Yourself Adobe Flash CS4 Professional in 24 Hours.

Další vybrané knihy uvedeme alespoň odkazem:

Zaujala vás některá z vybraných knih?

A to je z našeho redakčního výběru knih za květen všechno. Doufáme, že vás některé uvedené tituly zaujaly a pokud právě čtete zajímavou knihu, kterou byste rádi doporučili ostatním, podělte se o ni v komentářích.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
2 Komentářů
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Petr Vaclavek

Nasel jsem docela dobre online knihkupectvi, ktere mi pripada vyhodnejsi nez
Amazon (pro pripad, ze vas zaujala nejaka zahranicni kniha zde uvadena), kdo ma
zajem, muze si o nem neco precist tady: Kde
v zahraničí levně, rychle a výhodně nakupovat knihy

Ladislav Thon

Tu Údržbu kódu převzatých programů jsem si nedávno koupil
v originále (Working Effectively with Legacy Code), takže by mne zajímala
úroveň překladu, jestli jsem neprohloupil :-)

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.