Přejít k navigační liště

Zdroják » Různé » Jak psát nabídky práce pro vývojáře

Jak psát nabídky práce pro vývojáře

Články Různé

Každý trochu schopný a viditelný vývojář dostává prostřednictvím e-mailu nebo sociálních sítí několik nabídek práce měsíčně. Pokud chcete takové vývojáře oslovit, musíte se velmi snažit, aby právě vaše nabídka mezi ostatními nezapadla a dotyčného zaujala. V tomto článku si ukážeme, jak na to.

Oslovit vývojáře s nabídkou práce třeba přes e-mail dnes není jednoduché. Vývojáři jsou podobnými nabídkami přesyceni a ve většině případů na ně reagují smazáním, v lepším případě stručnou odpovědí oznamující nezájem.

Na druhou stranu, většina nabídek, které obdrží, obsahuje elementární nedostatky. Pokud dodržíte zásady uvedené v tomto článku, vyhnete se jim a už jen tím překonáte většinu vaší konkurence. Dál vás pak může dostat už jen dobrý copywriting a atraktivita nabízené práce samotné.

Nutno dodat, že článek je psán velmi jednostranně – z pohledu vývojáře, který je často nabídkami práce oslovován. Nutně je také subjektivní – na každého platí něco jiného. I proto uvítám, pokud se podělíte o své zkušenosti v komentářích.

Jak tedy psát nabídky práce pro vývojáře?

Buďte osobní

Největší chybou, kterou můžete při oslovování udělat, je rozeslat stejný e-mail na mnoho adres a doufat, že se někdo „chytí“. Taková neosobní nabídka je okamžitě poznat a šance, že na ni opravdu schopní vývojáři odpoví, je nízká.

Důvod je jednoduchý – schopní vývojáři jsou si dobře vědomi své ceny. Nepovažují se za generického „vývojáře v .NET“. Pokud jsou genericky osloveni, vyvodí si z toho, že firma právě takové generické vývojáře hledá. V takové firmě budou nejspíš také genericky zařazeni, placeni, bude s nimi genericky zacházeno a práce nebude příliš zajímavá. A to rozhodně není něco, co by chtěli.

Jak udělat nabídku osobní? Základ je oslovení („Dobrý den Davide“), případně zmínka, jak jste na dotyčného narazili („Zaujal nás váš profil na LinkedIn.“).

Jde ale pokračovat podstatně dál. Klíčem je dát najevo, že jste nad dotyčným strávili alespoň trochu času a minimálně jste si ho proklepli na Googlu a sociální sítích („Všimli jsme si, že se na Twitteru dlouhodobě věnujete tématu optimalizace databáze PostgreSQL.“). Pokud dotyčný dělá např. na nějakém open-source projektu, který je relevantní, opět není špatné zmínit, že jste ho zaregistrovali.

Výše uvedené stojí čas a tedy i peníze. Na druhou stranu, taková nabídka pošimrá vývojářovo ego a když už nic jiného, vytvoří pocit, že na tento mail by bylo slušné alespoň odpovědět, když už si s ním odesilatel dal takovou práci. A z odpovědi se už může vyvinout konverzace, která může být prospěšná i ve chvíli, kdy vývojář nabídku odmítne (třeba tím, že vytvoříte dobrý dojem, a oslovený vývojář se o vás rád zmíní známým).

Snaha o vyvolání konverzace místo otevřené nabídky práce je vůbec zajímavým přístupem. Většina oslovených je totiž ráda, když se o ně někdo zajímá, aniž by je do něčeho tlačil. Jedna ze dvou nejzajímavějších nabídek práce, kterou jsem dostal, začala právě takovou nenucenou konverzací.

Buďte relevantní

Než někomu pošlete nabídku, prověřte si, zda vůbec odpovídá tomu, co nejspíš bude chtít dělat. Spousta programátorů má v životopisu 10–20 různých technologií a prostředí, ale pokud se podíváte důkladněji, zjistíte, že se v současnosti věnují jen několika málo z nich. Zbytek jsou jen „zářezy na pažbě“, které mají ukázat, že dotyčný má různorodé zkušenosti a nemá problém se učit.

Zjistit, zda je vůbec reálná šance, že oslovovaný bude mít o vaši nabídku zájem, je obvykle lehké. Vlastně je to už součást osobního přístupu popsaného výše.

Uveďte zaměstnavatele

Snad každý vývojář má své preference ohledně typu firmy, pro kterou by chtěl pracovat (malá vs. velká, místní vs. zahraniční…). Mnozí mají také seznam firem, pro které by dělali rádi, a naopak seznam firem, pro které by dělat nikdy nechtěli. Proto v nabídce vždy uvádějte, o jakého zaměstnavatele se jedná. Pokud uvedete jen, že jde o „mezinárodní společnost v Praze“ (doslovná citace), budou se jí dále zabývat jen ti, kterým je zcela jedno, pro koho pracují. A takové lidi hledáte?

Pokud je mi známo, personální agentury budoucího zaměstnavatele neuvádějí především proto, aby je vývojáři a firmy neobcházely. Měly by si ale uvědomit, že vývojář k obcházení nemá motivaci (je to jen práce navíc), tu má především poptávající firma (nedá peníze agentuře). A na této straně mě napadá hned několik způsobů, jak to řešit bez dopadů na nekonkrétnost nabídek.

Popište technologie

Kromě preferencí ohledně firmy mají vývojáři preference ohledně technologií, které by chtěli používat. Ty jsou dokonce obvykle o hodně silnější (zeptejte se vývojářů Atlasu, kteří odešli po fúzi s Centrem a související změně platformy z .NET na Linux). Pokud informace o využívaných technologiích v nabídce neuvedete, nebo jen vágně, bude si je oslovený muset dál zjišťovat. A proč by to dělal, když v jiných nabídkách, které dostal, vše potřebné uvedené je?

S technologiemi je ještě jedna potíž – spousta nabídek obsahuje požadavky typu „3 roky praxe s Ruby on Rails“. Ty mají smysl, pokud hledáte experta, který by vedl nezkušený tým, nebo někoho na krátkodobý konkrétní úkol. V ostatních případech je často lepší hledat „obecného“ webového vývojáře, který bude ochotný a schopný se Ruby on Rails za pár týdnů doučit. Příliš detailními požadavky můžete snadno vyfiltrovat schopné lidi, kteří je nesplňují, ale ve skutečnosti by vám byli užiteční.

Naznačte plat

Vyjednávání o platu je obvykle součástí až pozdějších kol námluv mezi vývojářem a firmou. Pokud ale uvedete platové rozmezí už v prvotní nabídce, může vám to pomoci, obzvlášť pokud je rozmezí atraktivní. Zároveň to vývojářům může posloužit k vyfiltrování evidentně irelevantních nabídek – nebudete tak ztrácet čas s někým, o kom pak zjistíte, že je pro vás příliš drahý.

Nechtějte se kamarádit

Značná část recruiterů z různých personálních agentur se chce „kamarádit“ na LinkedIn či jiných sítích, případně tím dokonce podmiňuje zaslání detailních informací o nabídce. Řada oslovených si je ale do kontaktů nikdy nepřidá – nechtějí otevírat cestu k další formě spamu a nebo si přidávají jen lidi, které znají.

Je dobré si uvědomit, že pro mnoho vývojářů je LinkedIn především místo, kde mohou vystavit životopis a kde je může někdo doporučit. Primárním účelem je pro ně budování reputace. Ostatní aspekty sítě jsou pro ně spíš podružné, ne-li dokonce nežádoucí.

Nejlepší cesta ke kontaktu vývojářů je a dlouhou dobu bude e-mail.

Nechtějte si volat

Neznám vývojáře, který by rád telefonoval. Přesto se v nabídkách především od personálních agentur často objevuje formulace „další informace vám rádi poskytneme telefonicky na čísle …“ či nějaká podobná. Nevím, jestli mají agentury pocit, že tím, že přinutí vývojáře s nimi mluvit, se zvýší pravděpodobnost, že o nabídku bude mít zájem, nebo zda chtějí jen vylákat telefonní číslo. Můj dojem každopádně je, že většina vývojářů nikdy nikam volat nebude.

Telefonicky by mělo probíhat až první kolo přijímacího pohovoru (pokud se neodehrává osobně). Vše před tím je lepší řešit e-mailem.

Shrnutí

Uvedené zásady se vlastně dají shrnout do jedné věty: projevte o osloveného opravdový zájem, dodejte mu všechny potřebné informace a do ničeho ho nenuťte. Umožníte mu tak se o nabídce rychle rozhodnout a vytvoříte příjemný dojem, který přetrvá, i když se třeba nedomluvíte.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
83 Komentářů
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Clock

Doporucuju nasledujici:
Rozhodne napiste, ze vyvojar musi byt flexibilni a dynamicky.
Pozadujte max. 30 let veku a min. 40 let praxe v technologii co existuje teprve 3 roky
Pouzivejte formulace ktere porusuji Gibbovy kategorie
Uz v prvnim e-mailu zduraznete jak pouhym pomyslenim o precteni e-mailu se clovek vzdava veskerych lidskych prav pro sebe i vsechny sve blizke, kamarady, lidi co vubec nezna, celou zemekouli a lidi co se jeste nikdy nenarodili, a neopomente preventivne pohrozit zalobou, pokud by s tim nesouhlasil.
Napiste, ze jurisdikce pro vsechny spory je v Santa Monice, Kalifornii, U.S.A.
Jako pracovni misto nabidnete betonovou monolitickou krychli s okny stylem akvarium, ktere 3 metry za oknem jezdi neustale mezinarodni rychliky, od nejblizsi zastavky MHD 15 minut pesky a MHD hodinu do centra
Nezapomente na okna co se nedaji otvirat, klimatizaci, vzduch nasyceny formaldehydem z drevotriskoveho nabytku, a prostrdi kancelari pripominajici spise 3D virtualni realitu v dobe kdy jeste neexistovaly textury nez prostredi, v kterem se homo sapiens po 1.5 milionu let evolucne vyvijel.
A tresnicka na zaver – nesmi chybet managor s dismisivne avoidantnim attachment stylem, a tento styl musi mit i cela hierarchie predstavenych a firma samotna.

alancox

Nutné je přidat:

1) práce v open space

2) mladý dynamický kolektiv

3) požadujeme časovou flexibilitu

4) rozhodčí doložka

5) konkurenční doložka, která v případě byť jediného dne práce pro firmu zakazuje pracovat v oboru následujích 10 let

Semo

Pokial viem, tak zakony CR popisuju konk. dolozku tak krasne, ze by som celkom rad mal zmluvu s nou. IIRC je obmedzena na rok a plat je vo vyske, ako v opustanej firme. Mat plat v povodnej vyske za valanie suniek, tak si celkom rad najdem nieco na rok mimo povodnu specializaciu, aspon si oddychnem.

alancox

To jste zaspal dobu. Od 1.1.2012 byla novela zákona, která srazila cenu konkurenční doložky na polovinu platu.

Je jen otázkou času, kdy konkurenční doložka bude zadarmo pro zaměstnavatele, tedy otázkou pár novel.

Semo

Aha, zaspal. No polka stale nie je malo, zalezi ako specificky je konk. dol. napisana. Aky siroky rozsah cinnosti mi to zabrani robit.

hmm

zadarmo už byla právě třed tou novelou co to zavedla celý plat

Michal

Promin mi mou neznalost … co je „dismisivne avoidantni attachment styl“? Uz jsem slysel lecjake byznys-newspeak perly, ale pod timhle si vazne nedovedu nic predstavit.

kert
Kocour

Nemoh` bys to ještě zopakovat, ale tentokrát v psané verzi a s obrázky? Jedno slovo na stránku?

kert

Tohle je možná trochu srozumitelnější: http://www.psychologytoday.com/blog/evolution-the-self/201105/cold-people-what-makes-them-way-part-1

Kupodivu jsem v češtině nic nenašel, jen nějaké dvě diplomky… To je fuk, stejně je to irelevantní, Clock chtěl prostě říct, že to jsou arogantní kreténi :)

vbl

Jo aha, takže zmrdi. To to nešlo napsat rovnou? :)

Riny

Jj, to je dobré :). Třeba ten maximální věk – ještě jsem ani nedostudoval a takové nabídky ve mě budí strach – teď sice mám věk na to, aby mne přijali, ale co za pět let, to mě jako vyhodí, že už jsem starej páprda, co na programování nestačí? A ať mi nechtějí tvrdit, že strávím 18 let studia, abych 5 let pracoval a pak byl na odpis.

Bhua

Jedna EU agentura ma v inzeratu jak moc podporuje rovne prilezitosti (equal oportunity) nezavisle na rase a pohlavi. A hned pod tim byl napsat vekovy limit 45 let :-) Jedna se o administrativni praci za stolem.

Riny

Ach jo *facepalm*. No, už se fakt těším, až budu mít půlku času do důchodu za sebou; jednak tou dobou bude důchodový věk posunut na asi tak 120 a jednak mě zaměstnavatelé nebudou chtít, protože už pro ně vlastně důchodcem budu XD. Asi půjdu učit a opruzovat studenty :3.

j

Jeste je treba uvest mail informaci, ze „sme (nejmenovana) personalni agentura, hledajici spickoveho odbornika pro (nejmenovanou) mezinarodni firmu“ a nasledne uvest vycet co mozna nejvice zcela nesouvisejicich technologii.


Onehda sem na neco takoveho narazil. Slo tedy o konkretni firmu, ale vycet technologii me natolik zaujal (neb to bylo tak na 10+ lidi), ze mi nedalo, a jen tak pro zajimavost sem se rozhod zjistit, zda i plat bude odpovidat tem 10 lidem … mno predstava one firmy byla, ze za 15k hrubeho …(lol)… ziska odbornika „na vsechno“. Tak sem jim rek, ze jim muzu doporucit na 1/2 uvazku uklizecku.

Riff

Taky mi připadá, že některý firmy hledají spíš kyborgy než lidi. Evidentně nemají představu, kolik času zabere efektivně zvládnout byť jedinou položku z jejich dvacetimístnýho seznamu. Takhle se jim tam budou střídat akorát tak všeumělové, co umí úplně všechno, ale nic z toho pořádně.

spacAngel

Jo, nedavno jsem byl na pohovoru do firmy na pozici PHP programator / Linuxovej administrator, davali mi nemistny otazky typu „proc nedelate zadnej kolektivni sport“, a nakonec me nevzali z duvodu ze „neumite kodovat a rezat grafiku“…

j

Nj, kolega takhle jednou byl na nakym pohovoru, predem dodal klasicky profesni CV … a naka pipina tam snim zacla resit, proc tam nema uvedeny konicky a zaliby … tak prej prohlasil, ze na pitchoviny nema cas, zved se a odesel.

MarMax

Jo, ta otazka sice byla blba, ale odpovedet tak arogantne, to je jak na facku od rodice…
[Posledne takhle zakoulel ocima jeden matfyzak, kdyz jsem po nem chtel, aby si obhajil komplexitu navrzeneho algoritmu (myslel si, ze se vzoreckama skoncil na skole)… ]

Heron

„Jo, ta otazka sice byla blba, ale odpovedet tak arogantne, to je jak na facku od rodice…“

Víte co… Dřív jsem býval slušný uctivý apod. Dneska, když někde vidím píču (na úřadě, za kasou, nebo na druhé straně headhunterového emailu, kdekoliv), tak ji prostě řeknu do očí, že je to píča. Efekt to má úplně stejný, prostě neudělá vůbec nic a ještě to udělá špatně a já si alepoň ulevím.

Pokud se nenaučíme bránit (neříkám, že tohle je nejlepší obrana) a na podobných místech jako je HR (nebo třeba úřady, školy, vláda apod.) budeme ty kretény nechávat, tak se nic nezmění. Mít neschopného člověka na HR znamená pro firmu katastrofu (ale věřím, že i tam se schopní lidé dostanou jinak než přes tu nánu v kaceláři).

kubrt

Toto zhruba shrnuje moje zkušenosti s lidmi „od HR“, bohužel pro praktický dopad tohoto přístupu je potřeba, aby u pohovoru seděl taky někdo normální, protože dotyčná píča se šéfovi sama nepochlubí.

U prvních kol pohovoru se normální lidi vyskytují málokdy, protože podlehli iluzi, že HR za ně udělá hrubé síto.

arron

Člověk na pozici HR ale musí být tak dobrý a musí dostat ze zadavatele tak dobré zadání, aby opravdu to hrubé síto dokázal udělat sám. Jinak mi v ničem nepomůže a můžu si to klidně udělát sám.

j

V 99% pripadu je HR zcela zbytecny oddeleni ve firme – znamej tu pipinu vykop po te, co mu 1/2 roku chodili na „druhy kolo“ sami dementi … tak zacal zjistovat, co a jak, ze to prece neni mozny, a zjistil, ze ta pipina mu vsechny pouzitelny lidi vyradila „protoze prisel ve svetru“, „nemel v CV konicky“, …

Tyhle lidi si totiz prevazne (vyjimky potvrzujou pravidlo) o sobe myslej, jak sou strasne dulezity, a odvazujou se hodnotit lidi, jejiz znalosti a schopnosti je o nekolik radu presahujou …

Tenhle nazor se mi opakovane potvrzuje, nekolikrat sem mel tu cest davat ruznym podobnym blbum zadani na misto pro novyho cloveka a oni to VZDYCKY predelali tak, ze vzdycky dorazili nepouzitelni… Kdyz sem patral po tom, co ze to „mate prece v tom inzeratu“, tak sem zjistil, ze je tam uplne neco jinyho, nez sem zadal …

Ondra

Heh, ono zase to, ze tam nekdo neda konicky ma i nejakej duvod a ten duvod muze byt i ten, ze bud neumi napsat CV a nebo je to totalni magor, se kterym nikdo nikdy nevyjde a neda se s nim spolupracovat, at je to odbornik sebevetsi.

K poslednimu odstavci: na to, kdyz se neco posere musi byt dva, jeden to zada a druhej udela… nad tim, kde byla VZDYCKY chyba bych se mozna zamyslel hloubeji.

x

Tak kdyz zadam, ze chci spravce obsahu webu = zbozi, popisky, fotky … tak vazne nepotrebuju, aby umel html + programovat word a excel … (coz si tam pridala blbka na HR, ktera neumela secist v excelu sloupec cisel) a ja pak cumel, co mi to chodi za lidi. Jediny co sem po ni chtel bylo, aby vzala text, kterej sem ji dal, a hodila ho na web – bezezmen. Ale zjevne mela pocit, ze ona je chytrejsi … (a to samo jeden priklad za vsechny)

To ze nekdo napise do CV ze hraje bowling a golf ve me automaticky vyvola asociaci „dalsi co howno umi a mysli si, ze bude se sefem chodit na golf“. To je pro me proste zcela irelevantni info. Me zajima co, s cim a pripadne kde delal profesne – a zajima me to predevsim za posledni 2-3 roky, protoze nejaky 30let starej zivotopis je asi totez, jako kdybych mel dneska jit maturovat – taky bych dopad jak ti povestni sedlaci. Jestli mimo praci chlasta prvni ligu nebo lusti krizovky je mi zcela uprdele.

Fakt se bavim kdyz tam nekdo pise jak cojavim sbira pivni plechovky … pro zasmani pekny, ale 50% narust sance ze takovy CV pude rovnou do kose. Je fakt, ze nejvic sem se nasmal, kdyz sem si precet, ze dotycny hodla byt do 10ti let rentierem … to sem premejslel, kterou banku hodla vykrast.

arron

To, že jste se setkal s blbem v HR ale přece automaticky neznamená, že celé HR je k ničemu ne? Já jsem spolupracoval s výbornou HR manažerkou, která mi hodně pomohla a když nevěděla, tak to řekla. Bylo to velmi přínosné i v tom, jakým způsobem vést pohovory (což většina manažerů, kteří nabírají lidi do IT neumí a je to dost alarmující) a podobně. Ale na základě této skutečnosti bych se rozhodně neodvažoval házet všechny HR lidi do jednoho koše :-)

Co se týká těch koníčků…nevím jak to dělají ostatní, ale pro mě bylo vždy velmi důležité, jak člověk, kterého nabírám, zapadne do stávajícího týmu. Dokonce si troufám říct, že to několikrát bylo důležitější než to, co ten člověk umí a jaké má zkušenosti. A to je přesně ten bod, kde nejenom, že ocením koničky napsané v životipise, ale i u pohovoru tomu věnuji vždy nějakou dobu. A upřímně, pokud by o tom někdo odmítnul mluvit, tak může umět co chce, ale práci u mě nedostane :-)

Cechjos

Jak z koníčků poznáte, zda vývojář zapadne (nebo nezapadne) do týmu?

(Vážně mě to zajímá – i když nevěřím, že by šlo takto třídit lidi -, už jen proto, abych věděl s čím se někdy v budoucnu možná setkám. :])

arron

Nejde ani tak o koníčky jako takové, ale píš o to, že si s tím člověk mám o čem povídat (o něčem jiném než o profesi). Proto píšu, že ocením, když je tam ten člověk má napsané. To jak o nich člověk mluví mi hodně napoví o jeho zaujetí. A je poměrně velká pravděpodobnost, že se ten člověk stejně zaujme do práce, kterou po něm chci. Zároveň to něco vypovídá o jeho otevřenosti/u­zavřenosti, což může napovědět jestli a jak rychle bude shocpný zapadnout mezi ostatní. A krom toho všeho je vždycky dobré si s člověkem popovídat taky o něčem jiném než o práci ne? :-)
Jo, je to všechno hrozně subjektivní a na konci jde hlavně o ten pocit, který mi z toho rozhovoru zůstane :-)

Honza

Pro mě je dobré dozvědět se co nejdříve místo práce. Hodně inzerátů nebo opruzáků z personálek to neprozradí hned a to dost odrazuje. Firmy mají občas víc pracovišť, formální sídlo někde mimo atd., takže z názvu firmy to ještě nevyplývá.

Riff

Tak nějak. A pokud není uvedená ani konkrétní firma a jenom agentura, tak automaticky fuck off.

Honza Marek

„zaujal mě váš profil na linked in“ bych do nabídek radši nepsal, protože to vypadá, že agentura jen prolézá linked in jako telefonní seznam a pak napíše všem, kteří vyhovují nějakému požadavku. mohlo by to být dobré jedině v případě, kdy by napsali, co přesně je zaujalo.

Martynez

To je pořád o mnoho lepší, než když si headhunter při své zaslepenosti vymyslí něco, o čem víte, že to nemůže být pravda.

„Doporučil mi vás na tuto práci někdo z <dosaďte 1. firmu ze svého LinkedIn profilu>.“
„Kdo?“
„To vám nemohu říct.“

https://tomasfejfar.mojeid.cz/#bLGPpVT97A

Jen pro doplnění a inspiraci sem přidávám pravidla pro psaní poptávek na práci, které máme Zend Framework fóru – tedy v případě, že lovíte vývojáře pull metodou :) Docela se to shoduje :) http://forum.zendframework.cz/index.php?topic=1365.0

belzebub

Velmi dobre napsano. Z vlastni zkusenosti vim, ze nabidkou formulovanou podle pravidel v clanku bych se asi zabyval a na 100% bych odpovedel, i kdybych zajem nemel.

Jedinou vyhradu bych mel k osloveni krestnim jmenem. Me osobne toto prijde vlezle a ihned zezacatku se na mail zacnu divat negativne. Chapu ze treba v USA je to bezne, ale v CR je oslovovani krestnim jmenem spise neslusne.

blizz

tak ja radsej telefonujem ako pisem emaily. neznasam pisanie, zaberie mi to 10x viac casu ako ked tam zavolam a povoiem polopate co chcem.

lobo

ja mam radsej mail, lebo dokazem najst aj o 3 tyzdne o com konkretne sme sa bavili

Riff

Osobně mám nejradši Skype nebo jiný IM. Komunikace je pak rychlá a do historie se taky můžu kdykoliv podívat.

PMD

Vývojář co nesnáší psaní?

hawran.diskuse

Souhlas.
Mail si vyřídím, kdy potřebuju a kdy mám čas.
A vždycky se k němu mohu později vrátit.
Už to začíná být klasika:

Mail od recruitera:
Viděli jsme Váš profil na …, moc se nám líbil, měli bychom pro Vás nabídku od zajímavé společnosti.
(která v 99.9% bývá buďto bluechip, nebo v Top10 ve Sluneční soustavě)

Odpověď:
OK, můžete mi poslat více podrobností o dané pozici a o firmě?

Mail od recruitera:
Můžete mi dát Váš telefon a zavoláme si?

Nechápu, proč nejsou schopni říci rovnou, o jakou pozici jde a o jakou jde firmu.
Přes den jsem normálně v práci a podobné hovory v pracovní době nejsou zrovna košer.
Nehledě k tomu, že z normální informace z emailu už jsem schopen vyeliminovat to, co mne nezajímá a nemusíme ani jeden ztrácet čas telefonováním si …

belzebub

Presne.. jine jednani jsem temer nezazil. Pro me je toto jasny signal ze se jedna o „generickou“ praci (jak pise autor clanku) a tedy nezajem. Pripomina mi to praktiky firem jako je herbalife apod.

Přezdífka

Proč? Protože silnou stránkou těch zmrdů je ukecávání a manipulace (mají na to různé kurzy a školení) a to mohou dělat nejlépe po telefonu. Naopak napsat slušný e-mail, kde vše vysvětlí a člověk si to může v klidu přečíst a popřemýšlet nad tím, to se jim nehodí – jednak moc dobře psát neumí a jednak se takto nedá tolik manipulovat jako při osobním nebo telefonickém nátlaku, kdy je potřeba reagovat hned. Úplně stejně to platí pro různé obchodníky, pojišťováky, nadháněče do různých sekt a podobnou verbež.

arron

Ideální reakce na požadavek telefonního kontaktu je (samozřejmě pokud není vítaný): ‚Moje číslo je xxxyyyzzz, volejte po 20:00, dříve se Vám nemohu věnovat.‘ Hotovo :-) Pokud fakt zavolá, tak má asi fakt zájem…

j

Jenze cloveka, ktery si ceni svyho casu a svych schopnosti takhle v zadnym pripade ziskat nemuzou => je to presne signal „hledame lopatu“ => pro drtivou vetsinu lidi co neco umej nezajem.

maryo

Odrazuje mě „Vysokoškolské vzdělání v oboru IT“.

j

Tohle do pozadavku napise jen blbec, kterej vubec nevi co chce a samo takova nabidka nestoji za hovor. Plati samo obecne ve vsech oborech. Pokud nekdo vi koho potrebuje, tak uvede co ma ten dotycnej umet, a je mu uprdele, jestli je to vyucenej metar nebo jestli ma 10 titulu.

Ale (alespon v mem pripade) podobne to plati i naopak. Pokud nekdo prijde, a prvni co udela, ze se predstavi jako „ing, doc … voprsalek“, tak prave ztratil jakoukoli sanci – a to nejen jako potencielni zamestnanec, ale i jako potencielni dodavatel naprosto cehokoli.

Sten

10 titulů určitě bude výhoda, pokud se přihlásí spousta uchazečů, takže jako výhoda to tam být může, ale jako požadavek je to fakt blbost. Nakonec i pro mou první práci požadovali magistra a vzali mě před maturitou, u dalšího inzerátu už tu vejšku nepsali

Michal

10 titulů výhodou? Jak se to vezme…

Nedávno jsem dělal pohovor s maníkem který měl snad 10 různých certifikací – na VMware, Cisco, Linux, atd, prakticky všechny hlavní. Ale když jsem se ho ptal jakou s těmi technologiemi má praktickou zkušenost tak bylo najednou ticho.

Evidentně týpek který si dokáže přečíst skripta / učebnici, všechno si do posledního písmenka zapamatuje a v pohodě se nechá ocertifikovat. Ale nevzal jsem ho, bez ohledu na tu hromadu certifikátů jsem měl pocit že nic z toho vlastně neumí. S těma 10 titulama by mi to bylo podobně podezřelý.

anonym

Certifikát není titul a pokud někdo zvládne přečíst dokumentaci a pak se z toho nechat certifikovat, tak asi není blbej a dokumentaci pochopil. Na 90% to bude schopen i používat.

arron

Tady fakt hodně záleží, koho hledám…pokud hledám nějakého bouchače PHP, tak jako VŠ dobrý, ale bude záležet na tom co umí. Ale těžko mi bude dělat výkonovou optimalizaci někdo, kdo si neumí spočítat náročnost algoritmu a nezná nějaké optimalizační techniky. A to jako sorry, ale bez VŠ tohle fakt nepůjde.

j

Mno … znam lidi, kteri nemaji VS, a velmi casto sem zazil, ze na nejakej algoritmus mrkli, a rekli „to je blby, to bude pomaly“ – proste to maji „ve voku“ a dohledat pak, jestli existuje rychlejsi algoritmus, na to VS rozhodne mit nemusi.

Zato znam spoustu vysokoskolaku, kteri stravi mesic tim, ze budou algoritmus analizovat a matematicky presne dokazou, ze je pomalejsi nez jinej, jenze za ten mesic bych v prvnim pripade mel ten algoritmus uz davno prepsanej.

To ze nekdo nema titul totiz neznamena, ze nema znalosti a vedomosti. Spis mam posledni dobou cim dal castejs pocit, ze opacne to plati mnohem casteji (ze ma titul, ale neumi nic). Ono totiz i na technickych skolach casto plati, ze neni dulezity tomu rozumet, ale umet se to nadrtit na zkousku.

arron

Nedá se to unifikovat. A příklad s optimalizací byl fakt jenom příklad :-)

Fakt je ale ten, že človkě s VŠ prostě uvažuje jinak než člověk, který ji nemá. Za několik let jsem dospěl k tomu, že je dobrý mít to v týmu nemixované. Oni se ti lidé dobře doplňují.

Krom toho, to, že lidé s titulem nemají zpravidla praxi je fakt, na druhou stranu musí nutně mít poměrně slušné teoretické znalosti a mají přehled. A to může být dost cenné, protože až získají praxi, tak je velká šance, že ten člověk prostě bude lepší :-)

SQLException

Každý trochu schopný a viditelný vývojář dostává prostřednictvím e-mailu nebo sociálních sítí několik nabídek práce měsíčně.

Co to je za blabol? Tak mozna nejake vyvojarske celebrity.

Martin Hassman

Nevím, jak ve světě, ale v ČR to platí. Dobrých vývojářů je stále nedostatek, agentury hledají, jak můžou.

SQLException

a jak by se o me (za predpokladu, ze bych byl dobry vyvojar) jako dovedeli? To je nekde DB dobrych vyvojaru? Nebo je podminkou linkedin? Nebo jak to vlastne myslite?

drake127

Vždyť také věta říká, že musíte splnit i podmínku, že jste viditelným vývojářem. Tedy máte svůj odborný profil veřejně dohledatelný, jste aktivní na odborných fórech, LinkedIn či jinak.

Sám dostávám nejvýše jednu nabídku do měsíce, ale nepovažuji se za příliš viditelného. Dokážu si ale představit, kolik nabídek musí odmítat ti, kteří jsou takto aktivní.

Martin Hassman

Začíná to „Každý trochu schopný a viditelný“, když budou obě podmínky splněny, tj. jak trochu schopný (není třeba celebrita, jen trochu schopný) a současně dohledatelný… Schopný vývojář si dokáže zjistit, co to znamená dohledatelný z pohledu head hunterů, často právě linkedin, ale také X anebo Y.. to by možná vydalo na celý článek, je to rozhodně dobrý tip. Děkuji.

Rezza

Ta DB je – jmenuje se LinkedIn a zalezi v ni na jedinem – ze clovek dela v nejake zname a velke firme. Tim se automaticky stava dobrym, protoze je dobry konkurenci :) Celkem overeno – kdyz jsem mel v hlavicce pozici v RH, tak chodily neustale nabidky, kdyz jsem pak pridal Openmobility a ty se dostaly do hlavicky – nabidky ustaly. Ted jsem udelal update, i kdyz ted jako PGM, tak chodi nabidky zase ve stejnem mnozstvi. Mozna posledni dobou vic. Coz je jeste blbejsi – oni vidi, ze jsem pred dvouma mesicema zmenil ve firme pozici, na da se rict vyssi a presto cekaji, ze hned pujdu za nima a jeste na veci uplne mimo misu? :)))

j

To vubec neresej, proste si zafiltrujou X lidi kteri vyhovej nejakymu zadani a vopruzujou je vsechny.

hm

Taky mě článek překvapil. Dosud jsem nedostal nabídku ani jedinou. Ale mám vysvětlení. Smutné. Nejsem dobrý vývojář (alespoň ne podle rozesílačů takových mailů).

Martin Hassman

Pokud překvapil ve smyslu „otevřel mi oči“, pak je to skvělé.

jehovista

Me nabidky chodi od te doby, co jsem si udelal linkedin profil. Nevim jestli jsem dobry nebo spatny vyvojar, ale rozhodne to nemuze nikdo poznat z toho profilu.

alancox

S tím nesouhlasím. Všechno toto se dá nafixlovat. Profil mi může zfromulovat můj spisovatelsky nadaný brácha s dokonalou angličtinou, doporučení si můžeme domluvit mezi sebou.

Navíc si myslím, že schopnost se prezentovat a schopnost něco umět technicky jsou často u 99,9999 % protiklady, součet těchto schopností je plus mínus konstanta.

Já například nestydatě využívám toho, že se na internetu nikde neprezentuji. Z internetu nikde nezjistíte můj osobní ani profesní život, ani mojí minulost či současnost. Neřeším na internetu soukromé věci. Pokud s někým něco konzultuji profesního, jde to po mailu.

Záměrně nejsem ani na linkedln, ani na facebooku ani na twitteru (tedy na těch posledních dvou ano, zásluhou neznámých vtipálků, ale nemám s tím nic společného).

Když budu chtít, napíši takový profil, že vyvolám dojem jaký chci. A protože vím, že to jde – nepovažuji to za správné – a ani linkedln za seriózní nástroj.

Na to, aby se vám začali ozývat lidi stačí jediné – vystavit se na internetu jako prostitutka na E55 a vyvolávat dojem, že jste fakt chytří chlapíci. Vyvolávat odjem jde snadno i bez znalostí – v českých firmách se na to nepřijde. Protože kolo personalistka v agentuře, personalistka ve firmě, hovor s nějakým nadřízeným ve firmě – se nedostanete pod ruku nikomu, kdo by nějaké znalosti měl. Je dobré umět anglicky, což je jediné co personalisté umějí a tak vás z toho vyzkoušejí i když to nepotřebujete.

Proboha, do jakýchkoli písemných materiálů udělám cokoli za virtuální realitu!

I John Vanhara ze shipito.cz píše, že Američané se naučili všichni tak dobře prezentovat a vyvolávat tak bezvadný dojem i na pohovoru, že jediná možnost je zaměstnat je a dát jim týden.

Já snad jednou předvědu, jak jde udělat profil, nad kterým se dá slintat, aniž bych to měl podložené čímkoli. Asi to udělám v nějakém oboru, který neovládám, třeba v biochemii nebo tak nějak.

j

Do toho profilu staci napsat par zajimajvejsich technologii a spamu zacne chodit … sem taky kdysi mel, a zrusil sem to … akorat vopruz.

Michal mishak Gebauer

Můžu potvrdit z osobní zkušenosti, až po uvedení patičky s obsahem ať jdou outsourcovat, openspacovat a scrumovat doprdele. Chodí mi jen 3 měsíčně od lidí co si ji nepřečetlo.

vbl

„scrumovat doprdele“ — jak rad tohle slysim!

kkk

Mám profil na linked in. Poslední dobou mi chodí průměrně jedna pracovní nabídka denně, občas nabízí i 6ti ciferný plat. Ale nějak nevěřím, že by mi ho nakonec dali.

A dokonce mi volají do práce na pracovní telefonní číslo, které jsem nikde nezveřejnil, nevím, kde ho vzali.

Někteří headhunteři si najdou naši (technologickou) firmu na googlu, zavolají na recepci a řeknou recepční:“přepojte mě prosím na programátory/od­borníka C++“.
:-))

Jinak samozřejmě existuje malinká motivace obejít personální agenturu. Pokud se o jedno místo budou ucházet dva identičtí uchazeči, jeden napřímo, druhý přes agenturu, tak samozřejmě firma raději vezme člověka napřímo, protože ušetří spoustu peněz na provizi.

Ty nabídky, co mi chodí by mohly být určitě lépe formulované, většinou uvádějí místo pracoviště jen „Praha“, což je docela široký dojem. Málokdy se člověk z nabídky dozví, co by teda vlastně dělal za projekt.

A když mi někteří HR zavolají do práce a šéf mi dýchá zrovna na záda, tak ať se nediví, že si nabídku ani nechci poslechnout :-) A když se zeptaj, jestli volají nevhod, tak řeknu, že volají vhod, ale že nemám zájem, protože šéfovi je jasný, že volá HR, takže fakt nemůžu říct, zavolejte později.

belzebub

Neurazte se, ale pokud se takto ptate, pak asi proste nejste „schopny a viditelny“ vyvojar. Neberte to prosim jako urazku.

Dovolim si preformulovat na: „schopny“, „viditelny“ a „s praxi“.

Pokud o Vas nevi lide z vice IT firem, nemate ucet na programatorskych forech, mate malo praxe, nebo se v kolektivu ostatnich programatoru nejste mezi temi nejlepsimi, neberte to jako urazku, jiste muzete byt stale dobry programator, ale pak nejste ten po kom HR lide jdou.

ferren

takze it head hunting je jen o tom lovit na facebooku pro ajtaky (linkedin) nedejboze tweetujici ci dokonce blogujici pipiny? ty jo ja su asi strasne out kdyz se mi ani jedna z tehto technologii nelibi….jeste ze zrovna ted nepotrebuju byt moc loven. no snad se ten linkedin brzo polozi, at az budu potrebovat abych nemusel byt potupne aktivni online a psat o kravinach…kaz­dopadne kdybych hledal ja,spis bych hledal lidi co vic makaj nez o praci (a)socialne kecaj…

kkk

Ale oni ti pisou na IT facebook, i kdyz se tam rok neprihlasis…

Anonymní

Nejvíce mě dokáží naštvat pohovory typu: Jsme s vámi spokojení, ozveme se vám a pošleme testovací projekt. Hehe, ale týdenní práci mi nikdo nezaplatí a může to krásně skončit neúspěchem.

Lamicz

To znám, oni ale nikoho nehledají, fungují tak, že dávájí inzeráty a jako „vstupní test“ zasílají zakázky klientů… Takže vlastně jim „uchazeči“ dělají jejich práci zadarmo.

noname

tak to je dobre svinstvo

uf

– proč mi nabídky nechodí ?

– lidé z agentur si pamatují maximálně zkratky technologií, ale nevědí, o co jde. Podle mě nemá cenu se s lidmi z agentur bavit o tom, co umíte, když je to pro ně snůška cizích slov, které porovnávají oproti zbytečně širokému seznamu.

– vyhledání práce na webech agentur je už 15 let stejné – zadáte kraj nebo oblast a vyjede na vás Irsko, Brno, Praha a pak možná okolí. Ten, kdo ty weby dělá, snad není programátor. V dnešní době vyhledávám, rychle a chci to, co hledám. Když budu hledat Prahu, tak ji zadám. Kdysi jsem na to agentury upozornil.

– O koníčkách člověk nemusí psát i z toho důvodu, že nemá čas kvůli práci ani žít, natož koníčkovat

– Už asi tři roky mám pocit, že někteří lidé se prezentují uměle. Např. některé články na Dzone (celé) jsou viditelně honění počtu článků. I v češtině jsem četl články, které byly v podstatě převyprávěním základů (!) z knížky nebo dokumentace. U článku je poznat, jestli na něm je kus práce.

– viditelný – co když se jen nepředvádím? Asi začnu.

– david majda – nafixlovat open source projekt
mám OS projekty, ale vznikaly postupne, kód se mixoval, jak jsem zoufale zkoušel prorazit nedokumentované věci nebo takové, které seběhem práce v knihovně měnily. Dneska se za to stydím, ale není čas dělat ani na starých ani na nových.

HR

Zdravim vsechny, co si mysli, ze na HR sedi jedna pica vedle druhe. Predstavim se ve strucnosti – podle vas jsem pica. Jen teda me vase sproste komentare a urazky nadzvedly od stolu. Nevim, do jakych firem jste chodili na pohovory, ale ja musim s naprostou jistotou rict, ze u nas to takto rozhodne nechodi!!!!!!!!!!!!!!!!!! Minimalne ja osobne se snazim porozumet praci vyvojaru a znat aspon zaklady technologii, frameworky, apod., abych dokazala udelat prvni vyber zivotopisu pro manazery. Dokonce jsem dosla tak daleko, ze se sama ucim programovat, snazim se udrzovat si prehled o novinkach apod. Nehodnotime lidi podle toho, zda maji v CV uvedene konicky a ani podle toho, zda prisli na pohovor v obleku s kravatou nebo ve svetru. Zamerujeme se na odborne znalosti lidi a jejich zkusenosti, nikoliv na to, proc nepestuji kolektivni sport. Nenabizime openspace, okna typu akvarium, ani managora s kdejakym modernim pristupem. Na druhou stranu, zamette si napred pred vlastnim prahem a nedelejte tady ze sebe samolibe egoisticke pany tvorstva a neurazejte praci, kterou jste nikdy nedelali, nerozumite ji a nevite, co obnasi. Co si mame myslet my o vyvojarich, kdyz prijdou na pohovor o praci v teplacich, pantoflich a vytahanem rolaku s mastnymi vlasy, ze kterych kape a smrdi to po nich v mistnosti jeste tri hodiny po pohovoru?????? Neumi pozdravit, stisk ruky lekla ryba, cely pohovor koukaji do stolu a neni mozne z nich dostat holou vetu, natoz souveti?????? Uvedomujete si, jak je pak slozite posuzovat jen ciste odborne znalosti a praxi????? Necekam nic jineho, nez ze se tu do me pustite, protoze nejste ani natolik soudni, abyste se na vec podivali ze vsech stran. A to by u vas, lidi, kteri maji takov cit pro detail a analyzu, clovek ocekaval. Smutne!!!!!

Martin Hassman

Děkuji za reakci. Chtěl jsem tu na Zdrojáku vydat pohled HR, který nasbíral Riki Fridrich, ale Riki ho vydal u sebe na blogu, tak aspoň odkážu http://content.fczbkk.com/ako-personalisti-vnimaju-ajtakov-a-benefity/

HR

Velmi zajimavy clanek a pohled z druhe strany. Dekuji za odkaz. Rozhodne si z obou clanku a diskusi hodne vezmu pro svoji praci.

b

Mám profil na linkedinu, sem tam přijde nějaká nabídka. Na několik nabídek jsem reagovala, ani jednou nepřišla zpět odpověď. Práci jsem získala pouze přes známé. Na inzeráty, které si firmy dávají na jobs.cz a podobné portály, obvykle taky nikdo neodpovídá. Zkušenosti mám, ale problém proč mě nechtějí? jsem ženská ve věku, kdy si každej personalista řekne, aaa ta bude chtít za rok za dva děti a půjde na mateřskou. A tím mě smetou ze stolu bez jakékoli odpovědi. Nebo je to snad jinak? Zažila sem i takové personalisty, kteří vybírali lidi podle fotky a samozřejmě věku uvedeném v CV. A podle fotky vyhazovali do koše ty CV, který se jim prostě nelíbili, nebo jim přišel člověk „moc“ starej.

HR

Je to hodně o osobních zkušenostech. Já jsem se do jedné své práce dostala přesně ve věku, kdy se dalo čekat, že budu brzo plánovat rodinu. A vzali mě tam i přesto, že jim současná paní odcházela právě na mateřskou. Takže o tom to podle mě taky všude není. Každá firma je jiná, v každé to jinak chodí. Ale vím, že jsou zkušenosti spíše špatné a podle nich se pak tvoří všeobecný názor a slušné firmy nemají šanci.:-(

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.