Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Vývoj nezastavíš. 7 developerských přednášek, které rozhýbají vaši práci

Vývoj nezastavíš. 7 developerských přednášek, které rozhýbají vaši práci

Články PR Články

Konference WebExpo otevře brány už pošestnácté. Vidíme se v Paláci Lucerna od středy 29. do čtvrtka 31. května na řadu přednášek, workshopů a tři tradiční parties. A na co se těšit? Ředitelka Šárka Štrossová představuje pro čtenáře Zdrojáku sedm přednášek, které by vývojáři neměli minout.

Nálepky:

Jak okysličit vývoj

Kat Marchán vedla několik let správce NPM a patří mezi zkušené znalce Rust. Na letošní WebExpo přináší tematickou přednášku, jak pracovat v JavaScript/TypeScript aplikacich právě pomocí Rust. Praktické tipy ihned k použití.

Animace bez JavaScriptu

Z gigantu Google se do Prahy podívá Brammus Van Damme, který nás vezme do světa animací a vstupů v prohlížečích. Naučí nás, jak pomocí CSS rozhýbat svět zase o kus víc, a to úplně bez JavaScriptu.

Návštěva z Netflixu

Jak probíhá vývoj a testování na největší filmové platformě současnosti? Vlad Kampov nám ukáže, jak development zvládnete na lokálním prostředím. Taky odhalí, jak může dobré testování a CI/CD zrychlit celý vývoj – takže opravování chyb vám zabere co nejméně času a nervů.

Je architektura aplikací potřeba?

Vyvíjení produktu, když se po cestě všechno mění, se často promění v dobrodružnou cestu. A bývá hodně těžké nesejít ze stezky, kterou jsme si na začátku předurčili. Robin Pokorný chystá pro WebExpo přednášku o architektuře aplikací.

(Ne)bezpečnost AI

Věřit bezpečnosti prohlížeče je jako věřit na Ježíška? Michal Špaček vás přesvědčí, že s novou hlavičkou HTTP ochráníme své projekty snáz, levněji a lépe. A pokud vás téma bezpečnosti zajímá více, zaskočte i na Jindru Karáska. Jako výzkumník kybernetických hrozeb popovídá o temné straně UX, etickém hackingu a možnostech AI.

No karaoke song

Jak se aktuálně pracuje s rozhraním Web Speech API? Co vše s ním dokážete a co už nezvládne? Ana Rodriguez z agentury Hactar prozkoumá toto téma na příkladu chybějícího songu v karaoke. Naučte se Web Speech API používat i tam, kde byste to nečekali.

Konference WebExpo proběhne od středy 29. do pátku 31. května v Praze

Technologická konference WebExpo je už 16 let stálicí v oblasti vzdělávání a propojování odborníků různých specializací. Ve středu 29. a čtvrtek 30. května se naplní tři sály Paláce Lucerna v Praze, kde se těšíme na přednášky světových expertů technologických oborů. V ceně základní konferenční vstupenky jsou také tři praktické workshopy. 

Třetí konferenční den, pátek 31. května, patří praktickým celodenním workshopům pod vedením mezinárodních specialistů. Vstupenky na přednášky a workshopy lze koupit společně i odděleně. 

Na programu konference nechybí ani mentoring se specialisty z oboru nebo oblíbené (a vždy zcela zaplněné) diskuze Discomfort Zone s Rikim Fridrichem. Během celé konference mají návštěvníci mnoho příležitostí k networkingu, ať už během celodenního programu nebo na třech večerních párty.

Děti účastníků ocení program WebExpo Kids. Pod vedením zkušeného lektora si vyzkouší základy programování ve Scratchi, 3D tisk nebo vytváření LEGO robotů. Pro mladší děti od dvou let bude zajištěné hlídání v dětském koutku.

Vstupenky na konferenci jsou v prodeji na www.webexpo.net.

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.