Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Proč Python, jak Python, kde Python

Proč Python, jak Python, kde Python

Články PR Články

Tento by vám měl odpovědět na otázku, proč Python, jak Python a kde Python.

Proč Python

Python je univerzální skriptovací jazyk, který je dostupný na každém linuxovém stroji. Slouží jak k rychlému prototypování aplikací, tak k vývoji webu, nebo jako skriptovací nástroj administrátorů. Používají ho Czechitas a je možné, že vám vyjde ve výběru, protože nevíte, kde začít.

Jak Python

Visual Studio PVTS

Výukového materiálu najdete na webu mnoho, například celá série videí na Channel 9. Stačí si pak vybrat, v jakém editoru či vývojovém prostředí chcete psát.

Pokud chcete nejlepší možnosti debugování (a to i vzdáleného), editace, intellisense – stáhněte si Visual Studio – a při instalaci zaškrtněte Python Tool for Visual Studio – PVTS – které jsou kompletně open source. Dokumentaci včetně tutoriálů najdete na wiki.

image1

Ve Visual Studiu je jednoduché začít nový projekt, všechny možnosti jsou nad rámec tohoto článku, proto si vystačíme se screenshoty.

image2

I vyhledávání napříč všemi dostupnými projekty nám hodně napoví.

Ukázka vývojového prostředí – Visual Studio + PVTS

image3

Visual Studio Code

Další možností je Visual Studio Code. Zde máte možnost použít zabudovaný zvýrazňovač kódu, nainstalovat si vylepšený doplněk – například MagicPython nebo přidat spouštění programu z editoru pomocí custom tasks. Bez debugování se zde musíte obejít.

Kde Python

Python můžete používat například

Autor: David Bureš

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.