Přejít k navigační liště

Zdroják » Junior Internet odrazovým můstkem pro mladé talenty do 18 let

Junior Internet odrazovým můstkem pro mladé talenty do 18 let

Články Nezařazené ‐

Junior Internet je soutěž pro mladé lidi do 18 let, kteří se aktivně pohybují na internetu. Za svých 13 let již pomohla odstartovat kariéru nepřebernému množství mladých podnikatelů, programátorů, designerů či copywriterů – namátkou můžeme jmenovat Tomáše Krchu, Jana Řežába či Zdeňka Cendru.

Projekt Junior Internet se již rozšířil do dalších zemí Višegrádské čtyřky – Slovenska, Polska či Maďarska, kde pomáhá mladým lidem navázat zajímavé kontakty, inspirovat se od ostatních či dostat zpětnou vazbu na svoji práci.

Letošní 13. ročník soutěže je vyhlašován ve 4 kategoriích:

  • JuniorWeb – webové stránky, služby a projekty umístěné na Internetu.
  • JuniorDesign – design webových stránek či jakékoli jiné elektronické publikace
  • JuniorText – texty na téma “Svět na drátě (či na vlně?)”
  • JuniorErb – webové stránky, služby a projekty týkající se místní samosprávy, turistického ruchu, vzdělávání či veřejné správy

Pro vítěze soutěží bude Junior Internet opravdovým odrazovým můstkem:

  1. budou se moci bezplatně vzdělávat = zajištěný lístek na WebExpo & školení od Medio Akademie
  2. mohou svůj projekt bez obav rozvíjet = zajištění hostingu od Cloudee.eu na jeden rok
  3. získají mnoho kontaktů = kolem Junior Internetu se pohybuje řada firem i investorů, kteří mají zájem navazovat spolupráci s mladými talenty
  4. získají mediální ohlas = konference Junior Internet se pravidelně účastní řada novinářů
  5. mohou svůj projekt prezentovat i mezinárodně = zajištěná účast na mezinárodním sympoziu na Slovensku
  6. … a spousta dalších výhod.

Ale ani ostatní soutěžící nepřijdou zkrátka – prvních 500 přihlášených dostane $5 poukaz do fotobanky Pixmac a všichni účastníci budou moci bezplatně přijít na Junior Internet konferenci, která proběhne 17. března. Na ní mohou navázat zajímavé kontakty či se naučit mnoho nového. Připravený bude bohatý den plný přednášek, diskuzí a soutěží pro mladší – přesný program bude ještě upřesněn. Navíc letos se budou vítězové vybírat z finalistů přímo na konferenci – a to porotou ve složení známých osobností českého internetu: David Grudl, Martin Malý, Jiří Tvrdek a Vít Vrba. Všichni účastnící se tak mohou poučit z prací a prezentací finalistů.

Přihlášení do soutěží se provádí na stránkách projektu http://souteze­.juniorinternet­.cz/, uzávěrka je 17. února 2012. Po tomto datu vybere finalisty soutěží porota složená z organizátorů, bývalých vítězů a nezávislých konzultantů. O úspěchu projektu rozhoduje z poloviny technické provedení a z poloviny obsah a nápad.

Soutěže JuniorWeb, JuniorDesign budou posuzovány ve dvou věkových kategoriích – 15 let a méně (datum narození později než 17. března 1996) a 18 let a méně (datum narození mezi 17. března 1993 a 17. března 1996). Soutěže JuniorText a JuniorErb budou posuzovány v jedné věkové kategorii 18 let a méně (datum narození později než 17. března 1993).

Projekt Junior Internet, který je určen pro mladé tvůrce do 18 let, organizují sami mladí lidé (sdružení v neziskové organizaci Together Czech Republic). Partnery projektu jsou Nadace Vodafone, Soukromá střední škola výpočetní techniky a Mezinárodní višegrádský fond. Ceny do soutěží věnovali společnosti Pixmac, WebExpo, Medio Akademie a SuperHosting. Mediálními partnery projektu jsou servery Lupa.cz, Zdroják.cz, Root.cz, Internet Info, programujte.com a WebExpo.

Více informací o projektu Junior Internet naleznete na www.juniorinter­net.cz.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.