Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Jak nasadit aplikaci za jediný týden?

Jak nasadit aplikaci za jediný týden?

Články PR Články

Jestli jste někdy řešili nasazování aplikace, asi víte, že všechno odladit může být celkem zdlouhavá záležitost. Dokážete si představit, že na to máte jen týden? Že je to nemožné? Není! Jde to a ani to nemusí být příliš složité.

Aplikace jsou jako děti. Jsou všude kolem nás a patří jim budoucnost. Když je přivedeme na svět, musíme o ně pečovat a když vše uděláme dobře, můžou dokázat velké věci. Rozdíl je v tom, že udělat z aplikačního novorozeněte produktivního jedince může trvat jen týden.  I když se na cestě objevují komplikace. Přesvědčte se sami

Při nasazování aplikací totiž často naráží aplikační specialisté na řadu úskalí. Zvláště pokud na nasazení dostanou tak krátký čas. Musí vyřešit sizing, segmentaci, síťový design a i devopsákům se při takovém termínu dělají mžitky před očima. Zvláště velké komplikace mohou hrozit když delivery tým nedostane přesné zadání a nezná tak požadavky aplikace na infrastrukturu. 

Zdá se vám to povědomé? Ocitli jste se také někdy v podobné situaci? Pravděpodobně to nebylo jednou a asi ani naposledy. Dnešní nástroje naštěstí dokážou s takovým úkolem pomoct. Automaticky zjistí požadavky aplikace a zoptimalizují využívání kapacit datového centra pro její běh, odhalí části kódu, které způsobují problémy na úrovni infrastruktury nebo v oblasti bezpečnosti. A protože aplikace se neustále vyvíjejí, tak také hlídají, zda se něco změnilo a pokud ano, tak tomu parametry přizpůsobí.

Celý životní cyklus aplikace lze tímto způsobem zajistit a ušetřit si probdělé noci. Od nasazení a nastavení potřebné infrastruktury přes nasazení samotné aplikace až po její monitoring. Vše za jeden týden. Pokud tomu nevěříte nebo byste to také chtěli umět. Připojte se 14. 4. na webinář „Den ze života aplikace: reloaded“. Kde vám vše prakticky krok za krokem ukážeme.

Během webináře budete moct interagovat s přednášejícími a za svou aktivitu můžete získat také jedny ze 3 Headset sluchátek Cisco 730, které se teď v době práce z domova velice hodí. Nenechte si ujít tuto příležitost a registrujte se.

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.

Pocta C64

Za prvopočátek své programátorské kariéry vděčím počítači Commodore 64. Tehdy jsem genialitu návrhu nemohl docenit. Dnes dokážu lehce nahlédnout pod pokličku. Chtěl bych se o to s vámi podělit a vzdát mu hold.