Přejít k navigační liště

Zdroják » Různé » Co zaujalo Jana Řezáče?

Co zaujalo Jana Řezáče?

Články Různé

Jan Řezáč je jeden z nejvýraznějších mladých webdesignérů – kromě vytváření webů a konzultací publikuje své postřehy a připomínky k webdesignu na vlastním blogu, odkud jej možná znáte pod přezdívkou „Filosof“. Dnes se s námi podělí o zajímavosti, které jej v poslední době zaujaly – a řeč bude o jídle, hudbě i knihách!

Scuk.cz

Nový online restaurační průvodce s dobrovolnými, ale nikoliv anonymními hodnotiteli, který táhne komunita okolo pana Cuketky. Obratem se na Scuku objevily recenze na skoro všechny mé oblíbené brněnské restaurace (Hansen, Avia Café, La Bouchée – chybí už jen Valoria). Líbí se mi svěží přístup a hlavně obsah recenzí, ze kterých si může restauratér odnést zajímavou zpětnou vazbu. Dokonce jsem chvíli uvažoval o podání přihlášky na hodnotitele.

Slevomat.cz

Pravděpodobně se tvůrci Slevomatu inspirovali nějakou podobnou zahraniční službou, ale i tak je to malá česká revoluce v online nakupování. Sleva masám se pravděpodobně vyplatí všem stranám transakce, což může vést k zajímavé monetizaci projektu. Kdybych někdy zakládal restauraci, tlačím ji i přes Slevomat.

Colbert Nation

Politická satira z USA v podání Stephena Colberta – nejen netradiční trénink angličtiny, ale u většiny dílů se mě obsah baví celých 20 minut. Stephen má místy útočný, ale velice inteligentní humor, většinu narážek pochopíte i bez amerického kulturního kontextu. Dostalo mě, když použil v jednom z dílů Mandelbrotovu množinu (tuším jako součást nějaké kulinářské rubriky). Čekejte neočekávané.

Lordi

Nechápu, že jsem na Lordi nenarazil dřív. Headliner a zároveň poslední kapela letošního Masters of Rock, která má nejen prudce poslouchatelnou hudbu, ale i skvělou show. Na youtube se dá najít skoro kompletní tvorba, navíc se o jejich fanouškovský facebook stará skutečný nadšenec, který pravidelně přilévá novou krev do obětních mís. Pro běžnou populaci pozor – THIS IS HEAVY METAL.

Five Simple Steps

Od chvíle kdy jsem si pořídil Designing for the web už uběhl rok a půl. Mezitím se (aniž bych to zaregistroval) Markovo malé webové knihkupectví rozrostlo o pěkných pár titulů. Brzy nastane čas zase nakupovat – jsem obzvláště zvědav na Designing the Invisible.

The Book Depository

Když jsme u knih a nákupů – v Anglii vyrostlo velice zajímavé internetové knihkupectví – The Book Depository. Zajímavé je tím, že má opticky stejné ceny jako Amazon (tedy $15 na Amazonu je zhruba €15 na The Book Depository), ale neplatíte poštovné. Každá kniha vám přijde do schránky v samostatné obálce, takže odpadá clo (občasný problém objednávek z Amazonu) a na knihy čekáte asi týden. Jinými slovy už na Amazonu jen čtu recenze a užívám si jejich doporučujících newsletterů.

27b/6


Autor: http://www.27bslash6­.com/

Příběhy ze života australského designera Davida Thorneho. Přečtete jeden, druhý, padesátý a nemůžete se odtrhnout. Ten člověk je naprosto neopakovatelný pankáč – dokonce jsem mu poslal deset dolarů na nákup koček v Thajsku. Plán na skvělou investici bohužel nevyšel, protože se nenašlo dost ziskuchtivých šílenců. Mnoho článků je postaveno na autentických emailových konverzacích – napsaných s takřka ryzím diskordiánstvím.

Autor svými vlastními slovy o sobě říká: Jan Řezáč, webdesigner a knihomil na vysoké noze, je známý také pod přezdívkou Filosof. Píše nejvýznamnější blog o webdesignu v ČR a aktuálně rozjíždí do vyšších obrátek staronovou webdeveloperskou společnost. Žije v Brně s manželkou, želvou a dvěma kočkami.


Jan Řezáč

Foto: Archiv autora

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
4 Komentářů
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
pusik
DM

Colberta velmi brzy prokouknete. Take jsem jej jednu dobu sledoval a rochnil si v ‚jinem‘ humoru a jeho zdanlive nonkonformonsti, ale pak jsem se vtom zacal trochu vrtat a zjistil, ze je to jenom pozlatko, povrchni a hloupy zaklad vyleze na povrch. Z talkshow me momentalne bavi jenom Craig Ferguson, ten se s tim opravdu (s prominutim) ‚nesere‘. Mozna je to tim, ze je evropan a jeho naturel je mi blizsi.

helb

Díky za tip na ten Book Depository, už mám objednáno. :)

helb

Ještě doplním odkaz na The Book Depository Live, je to sice celkem k ničemu, ale vypadá to zajímavě. :D

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.