Přejít k navigační liště

Zdroják » Různé » WebExpo 2009 překračuje hranice

WebExpo 2009 překračuje hranice

Články Různé

Ve druhém ročníku konference WebExpo jsme posílili nejen rozsah celé konference, ale také počet zahraničních hostů a rozšířili jsme prostor a čas na komunitní setkání. Tyto novinky vám nyní představíme. Na konci článku vás jako odměna čeká upoutávkové video na téma WebExpo.

Kromě českých a slovenských přednášejících k nám letos zavítá šest lektorů z větší dálky. Jména některých z nich jsou vám jistě dobře známá. Připravili jsme pro vás krátké medailonky těchto zajímavých osobností.

WebExpo na hranicích

Molly E. Holzschlag je netitulovanou první dámou webu. Má za sebou práci pro Microsoft, Opera Software, W3C nebo The Web Standards Project. Napsala několik desítek knih o webdesignu a již řadu let školí, přednáší a propaguje otevřený web. Její přednáška, která zazní v páteční podvečer, se jmenuje Desetiletí webových standardů. Molly se také zúčastní diskusního panelu Silverlight vs. Flex+Air vs. JavaFX vs. HTML5+JS, do kterého zasedne spolu se zástupci firem Microsoft, Sun a Adobe.

WebExpo na hranicích

Giacomo „Peldi“ Guilizzoni je čtyřiatřicetiletý Flash programátor a nyní i podnikatel (Balsamiq). Dříve pracoval pro Adobe, kde měl na starosti mj. Acrobat Connect a Acrobat ConnectNow. Je spoluautorem knihy Programming Flash Communication Server. Ve své přednášce se podělí zejména o zkušenosti, jak firma typu „microISV“, neboli volně přeloženo „firma v jednom bytě“ se může s webovou aplikací stát profitabilní do 3 týdnů a mít tržby $100 000 do 5 měsíců. Společně s Tomášem Krchou se ho budete moci zeptat na nejnovější trendy ve flashy na Flash Community Meetingu.

WebExpo na hranicích

Vladimir Carrer je italský webdesignér, který se mj. zabývá tvorbou CSS frameworků. Je autorem minimalistických CSS frameworků Emastic, Malo a Hartija. Je fascinován elegantními řešeními CSS layoutů, které dodržují tzv. zlatý řez. Kromě přednášky Moderní webdesign (CSS frameworky, grid a zlatý řez) se bude podílet na Community Meetingu na téma UX, použitelnost a prototypování webu.

WebExpo na hranicích

Christian Heilmann pracuje jako Developer Evangelist u Yahoo. Podílel se na sepsání tří knih. Na přednášce Jak z vás lenost může udělat lepšího vývojáře představí některé zajímavé nástroje, např. YQL od Yahoo.

WebExpo na hranicích

Adam Byrtek je spoluzakladatel a technický vedoucí agilní vývojářské firmy Code Sprinters z Polska. V Code Sprinters se zabývají nejen vývojem software, ale i agilním couchingem, pořádají Certified ScrumMaster Training a vyvinuli také vlastní nástroj na Scrum management nazvaný Banana Scrum. Na WebExpo však Adam povede workshop, který bude věnován agilním praktikám, tj. XP programming, Test Driven Development a dalším. Na workshop, který je určen zejména pro vývojáře, se stále ještě můžete přihlásit.

WebExpo na hranicích

Juho Manninen je finský vývojář RIA. Přispěvatel do Dojo frameworku, takže již víte, jaký programátorský jazyk používá. Ano, je to JavaScript a v kombinaci s Ajax technologií a návrhovým vzorem MVC nás hodlá přesvědčit, jak efektní a efektivní můžeme v této sestavě být. Více informací naleznete v anotaci jeho přednášky.

Community Meeting

Na komunitních setkáních máte možnost bezprostředně komunikovat s přednášejícími. Zeptat se jich na témata, které jdou více do hloubky. Diskutovat s ostatními účastníky konference, kteří sdílejí stejnou vášeň v oboru a také získat nové kontakty. Setkání jsou naplánována na sobotu od 16:25 a neděli od 11:30. Setkání je celkem sedm:

Navíc máte příležitost naplánovat vlastní setkání. Stačí, když nám dáte dopředu vědět a my na ně upozorníme v průběhu konference, ať už na Twitteru, nebo přímo po některé přednášce. O jednom takovém otevřeném setkání již víme. Agilní konsorcium vyhlásilo setkání na sobotu ve 14:15 na téma „Všechno co jste chtěli vědět o agilních metodách, ale báli jste se zeptat“. Místo bude upřesněno.

Aby vám žádná informace neunikla, sledujte nás na Twitteru či Facebooku. Podívat se můžete i na videa na YouTube a také odebírat náš blog.

A nyní již slibované video.

Konference WebExpo obrazem a zvukem

Těšíme se na vás na konferenci WebExpo 2009 v Praze 16. – 18. října!

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.