Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Technologický hub znovu v Praze: Dubnové WebExpo hostí osobnosti z vývoje, designu a byznysu

Technologický hub znovu v Praze: Dubnové WebExpo hostí osobnosti z vývoje, designu a byznysu

Články PR Články

Jak zrychlit web a nenadělat přitom víc práce? Proč Livesport ví o gólu dřív než televize? A jak vytvořit hlasové rozhraní webu, které dokonalostí překoná psanou verzi? Odpovědi přinese 15. ročník konference WebExpo, která startuje ve středu 19. dubna v Paláci Lucerna.

Nálepky:

Na třídenní akci míří do Prahy 96 přednášejících a mentorů, kteří předají zkušenosti ze své práce pro Google, Microsoft, SAP, Revolut, Oracle, Miro nebo Booking.com.

Kodéři, kteří řídí UX. Designéři, kteří kódují. Marketéři, kteří navrhují design. Patnáctý ročník WebExpo zve do Prahy světové špičky technologických profesí, které vidí i za hranice své specializace.

Punkové kódování a uživatelský zážitek z budoucnosti

Chtěli byste spatřit svět očima robota? To dokáže simulovat herní vývojář Filip Hráček. Přední specialista na Flutter opustil Google a teď vyvíjí vlastní hry pod značkou Raindead Games. Filip se s publikem podělí o kouzelné triky, díky kterým se uživatel cítí jako hrdina sci-fi filmu. Svou přednáškou o futuristickém uživatelském rozhraní odstartuje konferenci WebExpo.

Hvězdou WebExpo bude guru optimalizací – Harry Roberts. Čtvrteční odpoledne zakončí jeho praktická přednáška o zvýšení výkonnosti webu. Své znalosti navíc předá účastníkům speciálního pátečního workshopu, při kterém je naučí audit webu, opravu nejpalčivějších potíží pro uživatele a různé možnosti monitorování. Různá rozhraní API a funkce můžete začít hned používat a připravit se na budoucnost.

Diváci se stanou svědky živého kódování vývojářského mastera MongoDB. Maxime Beugnet ukáže, jak na základě souboru dat vytvořit bezserverové rozhraní REST a GraphQL API pomocí jazyka Python a datové platformy MongoDB.

Mezi českými vývojáři se objeví Daniel Steigerwald, který vysvětlí přednosti místních úložišť a sítí, Ondřej Žára ze Seznam.cz s přednáškou o Node.js nebo Tomáš Kavka z Livesport o fíglech, proč se o gólu dozvíte z aplikace dřív než z televize.

Ze světa developmentu se na konferenci dále objeví Stephanie Stimac z Rapid, zabývající se progresivními webovými aplikacemi a jejich responzivností, nebo Jhey Tompkins z Google s punkovým přístupem, jak na kreativní programování. Jejich přednášky jsou očekávaným boosterem pro všechny kodéry a každého, kdo chce sršet nápady out of the box a přetvořit je v realitu.

Očekávaným hostem je také Léonie Watson, která otevírá technologický svět i uživatelům bojujícím s limity psaného textu. Na konferenci se bude zabývat konverzačním uživatelským prostředím, hlasovým charakterem a výběrem správných slov.

Kreativní tech profese budoucnosti: Jedna odbornost a vhled do dalších

WebExpo už 15 let spojuje odborníky napříč technologickým spektrem a pomáhá jim přirozeně křížit jejich cesty. „V době home officů je složitější navazovat kontakty mimo svou pracovní bublinu, přitom potřebujeme rozšiřovat své dovednosti i za hranice naší specializace, vysvětluje CEO WebExpo Šárka Štrossová.

„Každý odborník, který nasaje znalosti z jiných oborů, nabízí světu unikátní mix dovedností. Takoví lidé jsou obrovským přínosem pro vývoj technologií, dodává. Řečníci letošního WebExpo jsou toho důkazem – řada z nich patří mezi multidisciplinární jedince a inspirují svou kreativitou lidi napříč obory.

Konference WebExpo proběhne od středy 19. do pátku 21. dubna v Praze

Největší technologická událost roku slaví letos 15 let své existence. Hlavní přednáškovou část hostí už tradičně Palác Lucerna. Od středy 19. do čtvrtka 20. dubna zde proběhne 57 přednášek ve třech sálech. Rodiče a hlavně budoucí developerské a designérské naděje určitě nadchne program WebExpo Kids. Spolu (nebo s druhým rodičem v rámci vstupenky) můžete vyzkoušet základy programování ve Scratchi, roboty z LEGO nebo 3D tisk. Pro nejmenší účastníky je zajištěné hlídání, aby si rodiče nerušeně užili přednášky konference.
Vstupenky na konferenci jsou v prodeji na www.webexpo.net.

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.