Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Poměř síly s Junior Internetem

Poměř síly s Junior Internetem

Články PR Články

Již po sedmnácté poměří mladí talenti v oblasti IT své síly. Junior Internet pro ně pořádá každoroční soutěž, kde mohou předložit svá díla – webové stránky, galerie, YouTube kanály, blogy, on-line prográmky atp.

Uzávěrka přihlášek je 30. září 2016 a účastnit se může kdokoli pod 21 let. Bližší informace i přihlašovací formulář je k mání na www.juniorinternet.cz.

Letos jsou tradiční kategorie rozšířeny o kategorii Junior JEDI, kterou organizátoři otvírají dveře novým trendům. Do ní lze vstoupit s mobilní aplikací, či nápadem z oblasti Internet of Things. Máte-li tedy nějaký webový projekt (stránky školy, kroužku), pohráváte-li si s grafikou či mobilními aplikacemi, či snad brousíte v oblasti Internet of Things, pak neváhejte a přihlaste svůj projekt do soutěží.

V minulosti se z Junior Internetu odrazili současní profíci. Není to totiž jen o samotné soutěži, ale o kontaktech, navázání přátelství a sdílení tipů, jak jinak řešit problémy. K tomu všemu vedle soutěže přispívají i podzimní soustředění – Junior Campy. Během třech víkendových hackathonů si účastníci projdou celým procesem tvorby webového projektu. Dostane se jim přednášek k oboru, pobaví se s lidmi z praxe a po celou dobu je vedou špičkoví mentoři, kteří mají co nabídnout. O oblíbenosti těchto Campů vypovídá i to, že účastníci se opakovaně vrací a pod vedením mentorů odlaďují vlastní projekty. Letos organizátoři vyšli vstříc rodinným tipům – Campy probíhají v pátek odpoledne a celou sobotu. V neděli tak můžete vyrazit s rodinkou na chatu sbírat ořechy :-)

Informace o Junior Campech najdete na www.juniorinternet.cz. Konají se v Praze během října a listopadu.

Nevejdete se do věkového limitu soutěží? Podzimní víkendy máte nekompromisně plné? I tak máte šanci být u toho a nasát inspiraci – na prosincovém galavečeru Junior Internet, kde se představí vítězné práce, díla z Junior Campů, dojde i na několik odborných vstupů a především se setkáte s celou komunitou Junior Internet. Jste vřele zváni!

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.