Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Frontend 3x jinak. Vývojáři z Livesportu zvou na další talk

Frontend 3x jinak. Vývojáři z Livesportu zvou na další talk

Články PR Články

Co se dá dělat s blokováním rychlosti webu? Jak optimalizovat web s Reactem? A jak udělat technologický krok vpřed, když musíte brát ohled na starý kód? O tom všem bude řeč na chystaném Livesport Talku ve čtvrtek 25. dubna.

Na těchto akcích, kam je vstup zdarma, sdílí zkušení experti z Livesportu své know-how z budování firmy, jejíž weby navštíví měsíčně kolem 85 milionů sportovních fanoušků z celého světa.

Tématem dalšího Livesport Talku, který se uskuteční ve čtvrtek 25. 4. od 17:30 v centrále firmy v Nových Butovicích, je frontend a jeho modernizace.

Co udělat s blokováním rychlosti webu

V pořadí už osmý talk zahájí špičkoví čeští frontendisté Martin Michálek a Michal Matuška. Specialisté na CSS, SVG a JavaScript se budou věnovat dvěma nejproblematičtějším zdrojům blokujícím zobrazení webů – a taky tomu, jak se s nimi vypořádat.

Boj o milisekundy: React optimalizace

Rychlost webu je pro Livesport klíčová. Aby taky ne, když desítkám milionů svých uživatelů musí česká technologická společnost zobrazit rychlé sportovní informace v nejkratším možném čase. Důležitým tématem posledních měsíců je proto v pražské firmě optimalizace webů s Reactem. O ní bude ve druhé přednášce mluvit Tomáš Kupec, který prozradí zajímavé tipy a triky, s nimiž můžete ušetřit čas při vlastním řešení optimalizace.

Starý vs nový kód

Večer věnovaný frontendu uzavře Radomír Herman přednáškou o některých okrajových tématech. Řeč bude například o tom, jak se v Livesportu staví k případům, kdy se chtějí technologicky posunout a zároveň musí brát v potaz starý kód, ale také o desktop-first přístupu, shame a shield.css, camelcase BEMu nebo SVG spritemapách.

Zaujalo vás některé z témat a chcete se dozvědět víc? Stačí se zdarma zaregistrovat a přijít si vše poslechnout. Můžete si přitom zároveň prohlédnout Aspiru, ze které Livesport šíří své služby do celého světa. Počet míst je omezený, tak neváhejte a registraci udělejte raději hned!

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.