Přejít k navigační liště

Zdroják » Různé » DNSSEC pro všechny .CZ domény u ACTIVE 24

DNSSEC pro všechny .CZ domény u ACTIVE 24

Články Různé

[Tisková zpráva] ACTIVE 24 nasadí během tohoto týdne zdarma technologii DNSSEC pro všechny domény, pro které je registrátorem a které jsou provozovány na jejích DNS serverech. Zabezpečeno bude celkem 78 302 .CZ domén a ACTIVE 24 se stane největším podporovatelem této technologie mezi světovými registrátory. DNSSEC budou automaticky dostávat i všichni nově příchozí zákazníci.

Technologie DNSSEC je rozšířením systému DNS směrem k většímu zabezpečení doménových jmen a snižuje výrazně možnost jejich zneužití. Všichni zákazníci ACTIVE 24 tak mohou začít využívat tento profesionální bezpečnostní standard zdarma, v rámci registračního poplatku. Podporu technologie DNSSEC v České republice zavedlo již v říjnu 2008 sdružení CZ NIC a ACTIVE 24 nabídla tuto technologii svým zákazníkům jako první mezi registrátory.

„Rozhodnutím poskytovat zabezpečení pomocí DNSSEC zdarma chceme přispět nejen ke zvýšení bezpečnosti českého Internetu, ale i poskytnout našim zákazníkům k základní registraci i další přidanou hodnotu“, říká ke spuštění DNSSEC na všech .CZ doménách technický ředitel ACTIVE 24, Zdeněk Brůna.

„Společnost ACTIVE 24 byla první, která začala na českém doménovém trhu podporovat DNSSEC. Jsme rádi, že v podpoře této technologie pokračuje. Díky jejímu kroku přibude v registru .CZ domén další osmina těch, které chrání DNSSEC. Celkově je podíl i počet DNSSECem chráněných domén největší na světě,“ uvedl Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC, správce národní domény .CZ.

Společně s DNSSEC nabízí ACTIVE 24 k .CZ doméně také zdarma možnost vytvořit si jednoduché webové stránky pomocí redakčního systému eZ Express a za každou registrovanou nebo obnovenou .CZ doménu u ACTIVE 24 v roce 2010 pošle 1 Kč na KONTO PARAPLE a společně se svými zákazníky tak podpoří handicapované spoluobčany.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.