Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Virtuální Managed Servery pod drobnohledem

Virtuální Managed Servery pod drobnohledem

Články PR Články

VMS jsou sofistikovanou alternativou pro sdílený hosting. Hodí se pro náročnější webové projekty a lze je komplexně a přitom jednoduše ovládat.

Vyhrazené systémové prostředky

Virtuální Managed Servery jsou specifickou možností pro hostování webových stránek, aplikací, projektů. Oproti sdílenému hostingu, kde jsou systémové prostředky sdíleny typicky stovkami zákazníků, mají VMS tu výhodu, že vám garantují systémové prostředky vyhrazené pouze pro vaše projekty. Jste limitovaní pouze prostorem a celkovým výkonem serveru. VMS disponuje výhodami vlastního serveru, jeho pořízení ale vychází výrazně levněji.

Široké možnosti administrace

Virutální Managed servery mají výhodu širokých možností administrace pro správce webu. Např. u ACTIVE 24 vám dovolí zřizovat i mazat neomezený počet virtuálních serverů na vlastních doménových jménech a pokud máte zájem, můžete na nich provozovat také e-mailové schránky.

Můžete si také libovolně měnit hesla k FTP, databázím a e-mailům. K databázím si můžete vytvářet zálohy v režimu, jaký si zvolíte. Stejně tak administraci CRONů máte sami pod kontrolou. Můžete si nastavovat .htaccess a jeho pomocí například regulovat přístup na web definicí povoleného okruhu IP adres nebo nastavovat přesměrování a zaheslování adresářů.

Na rozdíl od sdíleného hostingu je u VMS možnost i některých individuálních změn např. v nastavení  php.ini, k dispozici je přístup na SSH (bez root práv), verzovací  systém GIT nebo cacheovací nástroj memcached. Nainstalovat se dá i Java či Tomcat.

PROFI-server_600x300_PR_ramecek

Zajištěná administrace a nonstop zákaznická podpora

Virtuální Managed Servery v ACTIVE 24 spravují zkušení technici. Vy se staráte pouze o své projekty a spravujete si je pomocí uživatelského rozhraní. Neřešíte hardware ani upgrade operačního sytému. Tyto úkony za vás provádějí školení administrátoři provozovatele VMS.

Všechny služby jsou monitorovány v režimu 24 hodin v týdnu, 365 dní v roce, což vám přináší jistotu permanentní dostupnosti. Garantovaná je také zákaznická podpora v režimu 24 hodin denně včetně víkendů a svátků a můžete ji kontaktovat kdykoliv pomocí telefonu, e-mailu nebo chatu.

Zálohy

Provoz VMS klade jisté nároky na poskytovatele hostingových služeb, protože musí nutně disponovat kvalitním technickým zázemím. V ACTIVE 24 služby provozují na značkovém hardwaru a hostují v jednom z nejlepších datových center v České republice DC TOWER. Provozují také záložní sekundární datové centrum v geograficky oddělené lokalitě.

VMS versus Cloud

Virtuální Managed Servery v pravém slova smyslu mají pevně přidělené parametry. Na faktuře uvidíte díky tomu vždy předem jasně danou částku na zvolené období předplatného, typicky tři měsíce až jeden rok. Nemůže se tedy stát, že vám při sezónním výkyvu návštěvnosti webu dorazí vyúčtování s několikanásobně vyšší částkou, než s jakou jste v základu počítali. Cloudové služby bývají naopak optimalizované na minimální cenu v době nevytížení serveru, v zátěži ale cena naroste a těžko se dá předem přesně předvídat. V ovládacím panelu pro VMS máte navíc dostupné grafy zátěže, na kterých uvidíte, zda by bylo vhodné aktuální parametry navýšit – vždy opět za pevně danou a předvídatelnou částku.

Pokud tedy hledáte způsob, jak efektivně, s předvídatelnými náklady a dobrým servisem hostovat projekty, na kterých vám záleží, zkuste Virtuální Managed Servery – tzv. VMS.

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.