Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Machine Learning Prague se spojuje s AI Awards (aktualizováno)

Machine Learning Prague se spojuje s AI Awards (aktualizováno)

Články PR Články

Na letošní konferenci o strojovém učení Machine Learning Prague 2020 proběhne vyhlášení AI Awards, ocenění úspěšných odborníků a firem, kteří určují směr celosvětového trendu vývoje technologií umělé inteligence.

AKTUALIZACE:

Vzhledem k současnému celosvětovému vývoji s nákazou COVID-19 se organizátoři Machine Learning Prague 2020 rozhodli přesunout plánovanou konferenci o strojovém učení na 26.-28. února 2021.

Cílem soutěže AI Awards, kterou pořádá vydavatelství Economia spolu s firmami Accenture, Avast a Microsoft, je veřejně zvýšit povědomí a vyzdvihnout inovátorské firmy i jednotlivce zaměřující se na oblast umělé inteligence. Druhý ročník soutěže opět vybere vítěze z několika kategorií jako například Osobnost roku AI, Speciální cena za zviditelnění ČR ve světě AI, AI startup roku či AI událost roku.

V loňském ročníku získala ocenění v kategorii Nápad roku aplikace Plant.id, která s pomocí strojového učení dokáže identifikovat květiny. AI firmou roku byla vyhlášena brněnská Phonexia založená studenty z VUT a vyvíjející technologii strojového rozpoznávání řeči. Osobností roku se stal Marek Rosa z výzkumné společnosti GoodAI, která vyvíjí tzv.
obecnou umělou inteligenci. V kategorii Student/ka roku pak byla oceněna Michaela Mrázková za svou aktivitu na odborných akcích jak v Česku tak i ve světě.

„Machine Learning Prague bude již pátým rokem tím největším svátkem AI v Česku. V loňském roce jsme sami získali ocenění od AI Awards v kategorii AI událost roku. Jsme proto rádi, že letos došlo k propojení konference a soutěže a že sobotní blok přednášek bude uzavřen právě slavnostní ceremonií s oceněním vítězů,“ říká ke spojení spoluorganizátorka konference Šárka Štrossová.

Machine Learning Prague je největší evropskou událostí o praktickém využití umělé inteligence a strojového učení a přitahuje do Prahy kapacity z celého světa. Tisícovka návštěvníků se může těšit na workshopy a přednášky, například:

  • Přijede legenda na poli umělé inteligence François Chollet. Ten stojí za dnes již populárním deep learning API Keras,
  • Vojta Jína, který dříve působil v Googlu, kde se spolupodílel na tvorbě javascriptového open-source frameworku AngularJS,
  • Filip Doušek. Konkrétně téma své přednášky rozvede na příkladu toho, jak se svým týmem vyvíjí augmented analytics s pomocí strojového učení, konceptem, který stál za Stories.bi,
  • Tomáš Mikolov je nejznámějším českým badatelem v oblasti umělé inteligence, který pracoval v Google Brain a v současnosti působí jako vědecký pracovník v Facebook AI Research,
  • Open-source programovací jazyk Julia představí na workshopu Avik Sengupta z firmy Julia Computing,
  • Z izraelské armády zavítá do Prahy Victoriya Kalmanovich, která navrhovala obranné systémy, vedla několik hackathonů pro izraelské námořnictvo a zastávala pozici výzkumnice na projektu autonomních vojenských vozidel,
  • Další osobnosti věnující se AI a Machine Learningu ve firmách jako Google, Microsoft nebo NASA.

Workshopy a konference se uskuteční v pražském CEVRO Institutu a Rudolfinu od 20. do 22. března 2020, lístky jsou stále v prodeji.

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.