Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Junior Internet již jedenáctkrát odrazovým můstkem pro mladé

Junior Internet již jedenáctkrát odrazovým můstkem pro mladé

Články PR Články

Až do 15. února 2010 se mohou mladí lidé hlásit se svými webovými stránkami, grafickými pracemi a eseji o Internetu do 11. ročníku projektu Junior Internet. Vítězové získají hodnotné ceny, publicitu a příležitost představit své projekty českému i mezinárodnímu publiku. Všichni účastníci pak budou pozváni na konferenci Junior Internet, která se uskuteční 20. března 2010 v Praze.

Nálepky:

V roce 2010 se uskuteční již jedenáctým rokem projekt Junior Internet, zaměřený na aktivní mladé lidi zajímající se o Internet. Nejlepší oceněné projekty v rámci každoročních internetových soutěží získají kromě hodnotných cen možnost představit svůj projekt na mezinárodním sympoziu Junior Internet, kterého se zúčastní i vítězové z dalších zemí Evropy.

Prostřednictvím přihlašovacích formulářů na webových stránkách www.juniorinternet.cz je možné se až do 15. února 2010 registrovat do jedné ze čtyř soutěžních kategorií:

  • JUNIORWEB – soutěž webových stránek a internetových projektů
  • JUNIORDESIGN – soutěž designů a grafických návrhů
  • JUNIORTEXT – soutěž textů na téma „Moje vize Internetu v roce 2020“
  • JUNIORERB – soutěž webových stránek pro města, obce, regiony, turistická místa či veřejnou správu

Připravena je pro letošní ročník speciální cena pro webové projekty, které využívají technologie od společnosti Adobe.

Ve spolupráci s Nadací Vodafone bude předána také speciální cena  pro neziskové internetové projekty vytvářené mladými lidmi, které jsou obecně prospěšné a pozitivně přispívají okolí.

Vítězové ve všech kategoriích si kromě nových zážitků a zkušeností odnesou také věcné ceny od sponzorů soutěže. Ti, kteří nezvítězí, však nemusí zoufat. Všichni účastníci soutěží budou pozváni na konferenci Junior Internet, která se uskuteční v sobotu 20. března 2010 v Praze. Připraven bude zajímavý program plný přednášek o Internetu, prezentací úspěšných projektů, diskusí se známými internetovými osobnostmi a mnoho dalšího. Pro účastníky bude během programu připravena také tradiční tombola o zajímavé ceny.

Projekt Junior Internet probíhá nejen v České republice, ale i v Maďarsku, Polsku a na Slovensku, kde bude letos také třídenní mezinárodní sympozium, probíhající ve dnech 27. – 29. 3. 2010, na které se sjedou všichni vítězové z ČR i ostatních zemí. Účastníci tak budou mít příležitost seznámit se s mladou evropskou internetovou elitu.

Projekt Junior Internet, který je určen pro mladé tvůrce do 18 let, organizují sami mladí lidé (sdružení v neziskové organizaci Together Czech Republic). Projekt probíhá pod záštitou Děkana FHS UK, doc. PhDr. Ladislava Benyovszkého, CSc. Generálními partnery projektu jsou Adobe Systems, Nadace Vodafone, Dignity, Axima a Mezinárodní višegrádský fond. Ceny pro vítěze a do tomboly pro účastníky věnovaly společnosti AEC, Computer Press, Zoner a Software602. Mediálními partnery projektu jsou servery Lupa.cz, Zdroják.cz, Root.cz, Newton Media, Internetová agentura Netvisio a Alík.cz.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.