Přejít k navigační liště

Zdroják » Český rozhlas představuje aplikaci pro platformu Windows Phone 7.5

Český rozhlas představuje aplikaci pro platformu Windows Phone 7.5

Články Nezařazené ‐

[Tisková zpráva] Živé vysílání všech svých stanic nabízí Český rozhlas nově i v telefonech s operačním systémem Windows Phone 7.5. V nabídce jsou všechny celoplošné, regionální a digitální stanice Českého rozhlasu. Nechybí ani vysílání do zahraničí a dva internetové streamy.

Aplikace iRadio je vůbec první aplikací z produkce českých médií pro tuto platformu. Uživatel si u každé stanice může vybrat kvalitu přehrávání (vyšší pro bezdrátové sítě wi-fi, nižší pro datové připojení na mobilu). Protože aplikace podporuje multitasking, mohou uživatelé pohodlně pracovat s ostatními aplikacemi v telefonu, třeba číst e-maily, aniž by se kvůli tomu poslech rádia přerušil. Je také možné nastavit čas, kdy se rádio automaticky vypne.

Aplikace je k dispozici zdarma a je možné ji stáhnout prostřednictvím Windows Phone Marketplace, kde je pod názvem iRadio.

„Jde v pořadí o pátou, ale určitě ne poslední aplikaci Českého rozhlasu pro chytré mobilní telefony,“ podotýká Filip Rožánek z odboru Nová média ČRo. „I když chystáme aktualizaci pro tablety a připravujeme aplikaci pro systém Symbian, nezapomínáme ani na majitele starších telefonů.“ Ti mohou vysílání Českého rozhlasu poslouchat přes mobilní portál na adrese http://m.rozhlas­.cz.

„S pomocí aplikace iRadio mají uživatelé možnost poslouchat živé vysílání stanic Českého rozhlasu a to dokonce i mimo dosah pásma FM, jehož přijímačem je Windows Phone vybaven, což se hodí například v zahraničí,“ dodává René Keyzlar, manažer mobilních řešení ve společnosti Microsoft. „Aplikace je tak velice vítaným přínosem do rychle se rozrůstající množiny více než 160 českých aplikací v obchodě Marketplace.“

Aplikaci vyvinuli softwaroví odborníci společnosti Mautilus z Jihomoravského inovačního centra v Brně. „Projekty Českého rozhlasu jsou velmi zajímavé a taková spolupráce je pro nás vždy nesmírně obohacující,“ říká Petr Mazanec ze společnosti Mautilus. 

Vzhledem k tomu, že aplikace načítá živé vysílání rozhlasu prostřednictvím internetu, měli by ji uživatelé zapínat v dosahu bezdrátových sítí, nebo s aktivovaným datovým paušálem, aby předešli zvýšeným poplatkům za přenesená data.

Kromě poslechové aplikace pro iPhone, OS Android a OS Windows Phone 7.5 nabízí Český rozhlas také program Zprávy ČRo, určený pro telefony iPhone a zařízení se systémem Android. Celkem si některou z mobilních aplikací Českého rozhlasu stáhlo několik desítek tisíc uživatelů.

Více informací na adrese mobil.rozhlas.cz.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.