Přejít k navigační liště

Zdroják » Různé » 10 nejčtenějších článků roku 2015

10 nejčtenějších článků roku 2015

Články Různé

Co vás na Zdrojáku nejvíc zaujalo v tomto roce? Nebudeme vás moc napínat, pojďme na to.

Nálepky:

AngularJS

Proč se vyhnout Angularu (Daniel Steigerwald)
Před časem jsem dostal mail zhruba tohoto znění: „Dobrý den, používáme Angular, máme v něm rozepsanou aplikaci, ale máme problémy s výkonem a programátoři si stěžují, že se jim struktura aplikace zkomplikovala. Implementace nových funkcí trvá déle, než bychom očekávali. Co děláme špatně?“

 

ISO-9001-Logo

Třídění programátorů quicksortem? (Martin Malý)
Se kterým z algoritmů jste se na pohovoru setkali? Je to Quicksort, StackOverflowsort nebo Githubsort?

 

php

Jaké novinky přinese PHP 7 (Martin Hujer)
Za pár dnů (11. 6.) vyjde první alfa verze PHP 7 (a finální verze v půlce listopadu). Je tedy již je nejvyšší čas podívat se na vylepšení a novinky, které nás čekají.

 

javascript

Potřebujeme Flux? (Aleš Roubíček)
Flux je návrhový vzor spojený hlavně s knihovnou React. Je vždy potřeba s Reactem tento vzor používat? Existují i jiné přístupy, které nám práci s Reactem usnadní? Co když používám Angular? Na tyto otázky bychom měli najít odpověď v tomto článku.

 

cookies2

Budete dodržovat „sušenkový zákon“? A je to vůbec možné? (Jan Šablatura)
Sušenkový zákon, jak se přezdívá nařízení Evropské unie o povinném vyžadování souhlasu s uložením cookies, je téměř věčné téma. Diskuzi nedávno oživil Google, když nakázal svým uživatelům na webech souhlas požadovat. Problém je v tom, že směrnici EU nelze dost dobře plně dodržet, a tak to prakticky nikdo nedělá.

Raspberry Pi

Raspberry Pi a GPIO – co funguje (Štěpán Bechynský)
I přes řadu omezení je Raspberry Pi stále populárnější v projektech, kde dříve dominovalo Arduino. V článku si projdeme výhody a nevýhody Raspberry Pi a jak GPIO používat. Pro ukázky budu používat Python.

 

javascript

React.js Conf 2015 – Co musíte vědět (Daniel Steigerwald)
Minulý týden proběhl druhý ročník konference React.js organizované Facebookem a byla to naprostá bomba. Jestli se dnes děje v oblasti vývoje webových aplikací něco opravdu zajímavého a inovativního, tak je to v ekosystému React.js a s ním souvisejících projektů.

 

open hardware

Moje garáž, můj hrad – začíná seriál nejen pro kutily (Štěpán Bechynský)
Se ženou se dělíme o jednu garáž systémem „kdo dřív přijede, ten parkuje v teple“. Ten druhý má smůlu. Jak však zjistit bez otvírání garáže nebo telefonátu ženě, jestli je tam místo? Jednoduše. Sestavíte zařízení, které vám bude schopno přes internet dát informaci, zda je garáž volná. Ano, je to ujeté, ale funguje to. V sérii článků se dozvíte, jak jsem celé zařízení vyráběl od A do Z.

 

open hardware

Představujeme Arduino kompatibilní (Štěpán Bechynský)
Arduino je asi nejpopulárnější platforma pro, nejen, domácí bastlení různých udělátek a hraček. Díky své oblíbenosti a otevřenosti se dočkala celé řady klonů a kompatibilních výrobků. V článku se budeme věnovat jen vývojovým deskám.

 

Honza Prachar

Příběh: Naprogramuju ti to za 15 minut. (Ondřej Procházka)
Okurková sezóna začala a my se s vámi dnes podělíme o krátký příběh ze života našich kolegů. Vypravěčem je admin Ondra a hlavním hrdinou vývojář Honza.

 

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.