Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » DNSSEC – bezpečnost uživatelů při návštěvě vaší domény

DNSSEC – bezpečnost uživatelů při návštěvě vaší domény

Články PR Články

Chcete mít vlastní doménu a nechcete vystavit své uživatele zneužití jejich osobních a dalších údajů? Kvalitní doména disponuje kvalitním zabezpečením DNSSEC.

Pokud si chcete udělat po všech stránkách dobré jméno, tak začněte správným výběrem domény. Trh nabízí různé moderní marketingové tahy, abyste se odlišili od ostatních, a proto vám nabízí také originální až zvláštní domény, které vás však můžou víc poškodit než vás vyzdvihnout. Pokud tedy chcete vystupovat korektně, profesionálně a důvěryhodně, tak rozhodně nic nezkazíte doménou českou. Tedy tou, která nese koncovku .cz.

Právě české domény patří k těm nejdůvěryhodnějším, a to i díky kvalitnímu zabezpečení DNSSEC. Správu české domény má pod svým křídlem sdružení CZ.NIC, které jako první zavedlo zabezpečení DNSSEC a i nadále se věnuje rozšiřování zabezpečení domén.

Jakou ochranu domény DNSSEC poskytuje?

DNSSEC je technologie, která je součástí, respektive rozšířením systému DNS. Funkce DNS spočívá v tom, že po zadání doménového jména (internetové adresy) do vyhledávače systém DNS tuto adresu překládá na číselnou IP adresu, aby zadání rozuměl i počítač a následně se vám zobrazí požadovaná stránka. Avšak právě při tomto procesu se může stát, že namísto zvolené adresy se vám zobrazí stránka falešná, tedy podvržená. A vy ten rozdíl vůbec nepoznáte.

A od toho je technologie DNSSEC, která se postará o bezpečný překlad zadané adresy na číselnou adresu, a to pomocí elektronického podpisu. Díky tomu je vaše doména chráněna a nedojde k přesměrování na falešné stránky, protože bez znalosti klíče server DNS takový požadavek zamítne.

Při registraci domény je tedy důležité vybrat si registrátora, který kromě jiného poskytuje také zabezpečení DNSSEC. Seznam registrátorů vám poskytne sdružení CZ.NIC, které je správcem tohoto seznamu.

Registrátorem, který vám zajistí kvalitní internetové a telekomunikační služby včetně zabezpečení DNSSEC je i společnost TELE3.

Společnost TELE3 působí v oblasti internetových a telekomunikačních služeb řadu let, takže vám nabízí nejen dlouholeté zkušenosti, ale i profesionální přístup, kvalitu technického zázemí a množství služeb.

Mezi tyto služby patří i služby hostingové, a to například webhosting, SEO hosting, FTP hosting, DNS hosting, Serverhosting či speciální nabídka hostingu pro WordPress.

WordPress je velice populární a ve vysoké míře využívaný redakční systém, kterého funkce pomáhají ke kvalitní prezentaci internetových projektů. Využívá jej cca 30 % webů, a právě proto je důležité vybrat si kvalitního poskytovatele hostingu.

TELE3 vám nabízí především odladění pro bezproblémové využívání systému WordPress a dále výkon, rychlost a stabilitu. Můžete si vybrat až ze tří variant programů a obsah služeb přizpůsobit konkrétním potřebám. Stačí si vybrat TELE3 jako registrátora vlastní domény a můžete využívat kvalitní a profesionální služby společnosti včetně speciální nabídky hostingu pro WordPress.

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.