Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » DevFest CZ spouští Early Bird lístky a oznamuje venue

DevFest CZ spouští Early Bird lístky a oznamuje venue

Články PR Články

Fanoušci technologického festivalu DevFest CZ mohou začít slavit. Organizátoři po měsících tajností oznamují místo konání letošního ročníku a spouští prodej Early Bird lístků.

Čas se naplnil. Blaničtí rytíři nedorazili ani tentokrát. Je potřeba vzít věci do vlastních rukou, chopit se meče či luku a hrdě… zasednout k monitorům. Wait, what?!

DevFest CZ, konference jako žádná jiná, se letos 26.–27. října pokusí spojit zdánlivě nespojitelné – časy dávno minulé, přítomné a dokonce budoucí.

A proč zrovna středověk? Produkční Bára k tomu říká: „Když se nelze dívat do budoucnosti, podívejme se zpět! Hoooodně daleko!“ Podobně výběr tématu komentují také organizátor Danny: „Je plný zajímavých událostí, které daly základ dnešnímu světu. Byla to doba, kdy nic nebylo zadarmo, kdy příroda byla ještě panenská a kdy žít znamenalo tvrdě pracovat,“ nebo garantka speakers Eli: „Středověk je brutus a my se s ničím nepářem.“

Stejně jako loni se akce uskuteční v Praze, která je svou historií proslulá. „Středověk, Praha, srdce republiky, to prostě pasuje k sobě!“ tvrdí garant webu Dominik. „Tak Praha je pořád v některých ohledech ve středověku, kde jinde by to mělo být? Já osobně jako pravý Pražan (born and raised, baby!) si absolutně nemůžu stěžovat,“ dodává Eli.

Beze změny ale festival nebude ani letos. Tým DevFest CZ se totiž obměňuje každý rok.

Prodej lístků oficiálně začal již před více než týdnem, kdy bylo k dispozici 30 Super Early Bird lístků. Ty ovšem nezůstaly ležet ladem dlouho. „Super Early Bird lístky se vyprodaly během patnácti minut. Vlastně jsme to ani nestihli pořádně rozhlásit,” říká k tomu garantka PR, Katka. Hlavní organizátor letošního ročníku, Honza, dodává: „Než jsem se stihl rozkoukat, byly všechny lístky z první vlny pryč. Tušil jsem, že se pár „pankáčů”, kteří podpoří konferenci bez známého místa konání a speakerů, najde, ale že bude takový zájem?”

Konference letos zamíří do Pragovky, která poskytuje velmi zajímavé prostory. „Neotřelá venue představuje organizační výzvu. Jednou z ctností rytířů je ale chrabrost, takže my se výzev nebojíme!” říká produkční Bára. „Pragou V3S jsem jezdil jako malý na naší farmě. Vždycky ze sebe dala maximum a nikdy nás nezklamala. Věřím, že i DevFest ze sebe vydá maximum a rozhodně účastníky nezklame!” dodává Honza. Podobně smýšlí i organizátor Danny: „Venue vypadá libově a už byl nejvyšší čas se dozvědět, kde že se ta sláva bude konat!”

Ceny Early bird lístků začínají na 25€ pro jednotlivce. Studenti lístky pořídí o trochu levněji. K dispozici jsou také stále ještě lístky Community Support. Ty apelují především na ty nejvěrnější fanoušky – jsou totiž ze všech lístků nejdražší. DevFest CZ je nezisková akce a koupí těchto lístků mohou příznivci festivalu podpořit jeho fungování.

Jaké to tedy letos bude? „Bude to epic a taky lyric. Prostě dvorská poezie,“ říká Bára. „Epické to bude! Každý DevFest má příběh, na kterém si dáváme záležet. A když vidím tým lidí, se kterým na DevFestu děláme, nemůže to dopadnout jinak,“ dodává hlavní organizátor Honza.

Takže… do zbraně a krleš!

Zdroják je mediálním partnerem akce.

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.