Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Co by chtěl na WEBEXPO vidět tvůrce webů, UXák či tisková mluvčí?

Co by chtěl na WEBEXPO vidět tvůrce webů, UXák či tisková mluvčí?

Články PR Články

Už za dva dny se Praha promění na centrum internetového světa, a to díky sedmému ročníku konference WEBEXPO 2014, který představí 1 400 on-line odborníků, přednášky, workshopy a spousta zábavy. Jaké přednášky si ale vybrat? Zeptali jsme se několika odborníků.

Nálepky:

Jiří Sekera, spoluorganizátor WEBEXPA a UX Designér v Refresh.cz

Sobota

10.00 – Neznám jediného člověka, pracujícího v UX, který by přínosy své práce nemusel obhajovat. Začal bych tedy hezky zostra ve Světozoru s Frederickem Gailardem o návratnosti investic do UX. Kdybych zaspal nebo na mě nezbylo místo, určitě bude za to stát i povídání Petra o zkušenostech ze spuštění Samepage. Zajímalo by mě, co všechno se Lukáš Hurych dozvěděl o nákupních procesech e-shopů, se kterými má po spuštění Twisto zkušenosti jak málokdo u nás.

11.00 – Sophie Freiermuth, londýnská UX designérka, je jasná volba – jako spolumajitele studia a latentního digitálního nomáda v jedné osobě mě zajímá, jak optimálně vzájemně spolupracovat, ať už osobně nebo vzdáleně. Moje druhá volba by byl Petr Reichl ve Wayře, který se podělí o cestu Tapmates po světových startup akcelerátorech.

12.00 – Pokud bych měl chuť na zamyšlení, vyrazím na blok Ilona Filipi a Lukáš Pitter. Jak se prokousat z lokálního trhu k zajímavým zahraničním zakázkám, právě sami řešíme. Jak znám Lukáše a 2FRESH, bude mluvit hodně k věci a bez obalu, což v mixu s těkavým tématem tendrů musí dopadnout… intenzivně! Kdybych chtěl spíš něco praktického, vyrazil bych na Marko Dugonjiće (redaktor Smashing Magazine), abych se dozvěděl, kam se posunuly možnosti responzivní webové typografie.

13.00 – Lucerna, Jane Austin, hledejte mě v první řadě. Dáma, která pozvedla tištěnou verzi The Telegraph mezi světovou špičku! Není druhá možnost, budu se prát, kousat a tahat za vlasy.

14.00 – A teď mám problém. Velký problém. Daniel sice nebude povídat o UX ani žbla, ale člověk z Národního bezpečnostního úřadu o kybernetických hrozbách zní velmi zajímavě. Za Yoathana Dominitze mluví dopad jeho společnosti Mindscapes. Za poslední léta bylo více než 20 Cannes Lions, včetně tří Grand Prix, uděleno dílům, které vytvořily společnosti vyškolené právě Mindscapes. Jestli se Yonathan přijel podělit i s námi, beru i drobky, co spadnou ze stolu. Last but not least, fenomenální Adam Hrubý, u kterého nikdy nemůžete tušit, o čem bude mluvit, ale vždycky si můžete být jistí, že to bude super námět k zamyšlení. Od dvou to bude složité. Od dvou nevím.

15.00 – Pokud pořád nebudu mít dost webařských povídání, rozhodně si nenechám ujít Marcina Wicharyho, produktového ředitele Medium.com, ex-UX designera v Google. Kdybych se nedostal nebo si chtěl od „technických“ přednášek odpočinout, chci slyšet, co bude povídat Marek Prchal o online kampani, kterou pomohl Ano vyhrát volby.

16.00 – David Whittle je ten, kdo je zodpovědný za UX a nové features Spotify (a dříve v Last.fm). Pokud bych si musel vybrat jen jedno povídání, které chci na WEBEXPO 2104 slyšet, bude to právě on.

Vít Ježek, Clevis – Webové aplikace

Myslím, že WebExpo bude nejlepší divácký zážitek tohoto roku. Navíc letos bude hodně dobré i pro newebaře. Nebudu zde líčit blok po bloku chystaný program, jen pár pro mě „nej“ přednášek:

  • Daniel Bagge (vede oddělení teoretické podpory v Národním centru kybernetické bezpečnosti) a jeho povídání o kyberválkách. Nejen jako čtenář Neuromancera bych řekl, že tohle téma se nás bude dotýkat čím dál tím více. Lajk.
  • Ač jsem volil jinak, zkušenosti Marka Prchala ohledně kampaně ANO budou myslím super. Obdobně jako jsem před rokem viděl povídání Gaydečky ohledně kampaně Karla na hrad. Nakouknutí do zákulisí je k nezaplacení.
  • „Chodící mediahouse“ Miloš Čermák. Toho už jsem párkrát viděl a slyšel. Zatím nikdy nezklamal. Nezklame i nyní?
  • Filip Doušek napsal Hejno bez ptáků. Pozvali jsme si ho i na loňskou Webovinu, aby měl super blok o procesu psaní. A teď má povídat o Big data; tedy tématu tak blízkému Hejnu? Těším se jak malej!
  • obdobně Tomáše Sedláčka jsem už viděl přednášet. Baví mě lidi, kteří spojují věci z různých světů; klasickou optikou nekompatibilní. Byť s nimi vždy nesouhlasím, ten pohled mě posouvá.

Irena Zatloukalová, tisková mluvčí Seznam.cz

Tak jsem si konečně prošla celý program WEBEXPO 2014 a mám plán! Jsou tam dvě věci, na které MUSIM, Předná. První je přednáška Sophie o vedení týmu, ta se asi hodí komukoliv, nejen těm, co mají kolegy na druhé straně světa. Sociolog ve mně zaplesal, když našel přednášku od Sonya. A Filip k tomu ještě pak dodá polemiku o ztrátě soukromí. Prostě jo!

Na Naučme se stage si fakt můžu koupit permanentku. A taky se těším na přednášky kluků ze www.seznam.cz. Martin i Michal vytahali zajímavá data a Pavel si jednou střihne kapku lifestylovější věc. Ještě 12 dní, ale těším se.

P. S. Jo, a že jdu na Adama, protože je to Adam, asi říkat nemusím – ne těm, co mě znají.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.